Fördelar med ett avgassystem på 2001 Powerstroke

Ford började från Navistar (tidigare känd som International) köpa Powerstroke V8 diesel 1994 och snabbt etablerat marque som en kraft att räkna med i ljuset-diesel marknadsplats. Den Powerstroke finns i fyra grundläggande varianter: den 350 hästkrafter 7,3-liters, den 325 hästkrafter 6,0-liters, 350 hästkrafter 6,4-liters (producerad helt av Ford) och 390 hästkrafter 6,7-liters. Alla svarar lika bra på en eftermarknad avgassystem. Komponenter

Du kan bryta ett Powerstroke avgaser i tre grundläggande delar: downtube (som förbinder turbo till katalysator), katalysatorn (erna) och "cat-back" delen , som sträcker sig från baksidan av katalysator till slutrör. De flesta entusiaster kommer att välja bara för att ersätta halvsats del eftersom det är lättast att byta ut och erbjuder de snabbaste vinsterna. Dock är downtube lika viktiga och bör ingå som en del i något avgassystemet uppgradering.
Ström

Det primära syftet med alla eftermarknaden avgassystem är att minska tillbaka trycket i avgassystemet, vilket alltid inhiberar prestanda. Detta gäller särskilt för turbodieslar såsom Powerstroke, avgasmottryck tvingar avgaserna att arbeta hårdare för att snurra turboladdare blad, vilket gör ont både hästkrafter och vridmoment. Den ideala turbodiesel avgaserna är en rak sektion av röret ca 12 inches lång hängande på baksidan av turbon, hjälper så ett större avgassystem att producera mer makt.
Minskad EGTS

Höga avgastemperaturer (EGTS) är dödsfiende någon dieselmotor, och Powerstroke är inget undantag. Höga EGTS kan förstöra turbon och motorn och i slutändan utgör den största begränsningen att göra makten genom att injicera mer bränsle. Ett eftermarknaden avgassystem (särskilt downtube) är avgörande för att snabbt shuttle heta avgaser från motorn och i atmosfären där de hör hemma.
Gasrespons

turbo fungerar genom att fånga de trycksatta gaser som kommer ut ur motorn och använda dem för att snurra turbo s kompressorhjulet. Efter spinning kompressorhjulet, gaserna exit från baksidan av turbon in i avgassystemet. Mottryck i systemet tvingar gaserna att komprimera mer mot turbo bladen att snurra dem, vilket tar tid. Denna gång visar sig som ökad fördröjning, vilket effektivt minskar motorns prestanda genom att begränsa hur mycket tid turbon tillbringar producera maximal boost. Ett eftermarknaden avgassystem är det snabbaste och mest effektiva sättet att minska öka fördröjning på någon diesel.
Fuel Economy

I diesel världen, motsvarar mer vridmoment till bättre bränsle ekonomi. Till skillnad från en gasmotor, betyder en diesel inte nödvändigtvis måste injicera mer bränsle för att producera kraft, motorns luft /bränsleladdningen nästan alltid innehåller mer bränsle än den behöver eftersom det extra bränsle hjälper till att hålla EGTS nere. Eftermarknaden avgaser inneboende förmåga att minska EGTS innebär att du faktiskt kan injicera mer bränsle för betydligt mer makt och samtidigt öka bränsleekonomi. Till exempel fann Diesel Truck World en 56 procentig ökning av effekt och en 16 procent ökning av bränsleekonomi när de kombineras det nya avgassystemet med syntetisk olja, en ny mjölkuppsuget och en dator re-programmerad att leverera mer bränsle.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/86580.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.