Aerostar Turbo Problem

Många första generationen (1986 till 1991) Ford Aerostars använde företagets beprövade och ärevördiga 100-hk 2,3-liters fyrcylindrig motor. Ford gjorde också bra antal Mustangs, Thunderbirds och pumor med en 180 till 200 hk turboladdad version av samma motor (som lätt kan uppgraderas till över 300hk) ända fram till 90-talet. Den swap känns som en no-brainer för någon benägna att göra det, och för det mesta är det. Men som man kan förvänta sig, finns det några hang-ups för att akta oss för. Placering av Engine

Donor motorer och datorer var mycket lättare att komma med i början av 90-talet. Om du inte redan har en donator, är eBay förmodligen det enklaste sättet att hitta en i körklart skick. Att få Turbo datorn är en bra idé för dem som vill köra det fristående och vet hur man gör det, men du kan behöva för att hålla beståndet datorn om din van använder 4-växlad automatlåda.

Välja Donor


De bästa Turbo 2.3Ls gjordes 1987 till 1988 eftersom de använder en IHI turbo och göra 200 hästkrafter lager. Dessa motorer finns i alla Ford /Mercury Turbo coupe produceras för dessa år. Om din van använder en manuell växellåda, det spelar ingen roll vilken typ av transmission donatorn hade, eftersom du kan återanvända dina lager motorns svänghjul för att para dem.
Transmission

första-gen Aerostar använder både TK5 och M5OD manuella växellådor, så det borde inte vara alltför många frågor med beståndet överföring, förutsatt din är i gott skick. Om din van använder ett automatiskt, kan det fås att fungera med Turbo motor, men är lite svag. Försök att hitta en donator bil med en automatisk (det fanns många gjort) och transplantera hela kraftöverföringen och dator.
Elektronik

Hardware-wise, Turbo 2.3 L motorn är en bolt-in swap för dig gammal NA 2.3L. Beståndet van dator kan behållas efter att alla sensorer till lämpliga ledningar, med tillägg av boost-magnetventil som måste anslutas till en strömkälla. Som elektronisk motor swaps går, är detta en mycket enkel, eftersom datorn bara behöver sex trådar att köra motorn.
Förbättringar

Så bra som det är, det 2.3L 's verkliga styrka låg i dess potential. Innan du uppgraderar något, se till att din motor är i gott skick. Det enklaste sättet att göra ytterligare kraft är genom tweaking beståndet boost controller för mer makt, eller helt enkelt köpa en ny. Efter det, överväga att installera en eftermarknad intercooler och större spridare bränsle. Det sista steget är en något större turbo, en Garret T03-enhet kommer att fungera bra utan att dominera din stock drivlinan, så länge laddtrycket hålls under kontroll Addera
. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83461.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.