Hur du anpassar din bil färg

Det finns så många olika märken och modeller av bilar på vägarna idag, men så småningom kommer de alla till slut blandas samman. Det bästa sättet att göra bilen sticker ut från mängden är med anpassad färg. Oavsett om du använder den befintliga lack eller börja om med helt nya färg, när du lär dig att anpassa din bil, har du obegränsade möjligheter. Saker du behöver
Maskeringstejp (tunna och breda sorter) katalog Paper
Pencil
Sandpapper (600 och 1200 grit) katalog Rag
Vax-och-fett remover
Primer
Paint
Clear
Visa fler instruktioner
1

rita en stor bild på din bil på ett vitt pappersark. Gör flera kopior av ritningen. Använd en penna för att rita mönster, streck, bilder eller annan grafik på sidan av bilen på bilden. Använd andra motiv för inspiration. Du kan också få någon annan att göra upp en design för dig.
2

Tvätta bilen grundligt med bil-tvätt tvål och skölj med kallt vatten. Låt bilen torka helt.
3

Använd tunna fordonsindustrin maskeringstejp för att lägga ut den valda designen på din bil. Använd tejp för att "dra" designen. Få så detaljerad som möjligt med det lilla bandet, även om de mindre detaljerna finns, desto lättare blir det att måla.
4

Gå tillbaka över ritningen du gjorde med den lilla bandet med större, bredare maskeringstejp. Den bredare remsa täcker ett större område mellan den ursprungliga färgen och den nya färgen som ska besprutas.
5

Bifoga maskeringspapper till den bredare maskeringstejp. Det större bandet gör ett större område för att fästa papperet. Det är nästan omöjligt att effektivt fästa papperet till de mindre band linjer.
6

Sand området innanför bandet linjer med 600-slippapper. Sand tills hela området som skall målas är tråkig och scuffed. Torka av området ner med en trasa och vax-och-fett remover.
7

Spray två ljus lager med primer på det område som ska målas. Låt 15 minuter mellan varje lager. Vänta ytterligare en timme efter besprutning den sista pälsen att slipa ner grundfärgen. Använd 1200-slippapper för att lätt sand det översta lagret av primer. Håll sandpapper våta medan slipning. Torka området igen med vax-och-fett remover.
8

Applicera två lager färg till området, väntar på 30 minuter mellan varje lager. Håll rockar tunn så inga körningar visas i färg. Tre tunna lager är bättre än ett eller två tjocka lager. Använd lätta, även stroke, hålla dina rörelser fram och tillbaka i den horisontella riktningen. Låt färgen torka helt.
9

Spray två tunna lager av klart över den torkade färgen. Låt varje lager 30 minuter för att torka mellan varje målning. Använd samma spruta mönster som du gjorde med färgen. Ta försiktigt bort maskeringstejpen och papper en timme efter sprutning det slutliga skiktet av klar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83200.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.