Skillnader mellan intag och en kall luftintag

Intaget på bilens motor hänvisar till komponenten (eller serier av komponenter) som ansvarar för att leverera luft till motorn. Luften blandas med bränsle och gnista, och den resulterande explosionen i cylindern skapar inre förbränning. Kallt luftintag kan erbjuda motorer med mer effekt än original intag. Intag

Ett normalt intag på en bil ligger i motorrummet och matar luft till motorn. I lager form består den i allmänhet av en plast luft låda som innehåller ett plant filterelement som filtrerar inkommande luften innan den går in i motorn.
Fördelar

Stock intag är utformade för att erbjuda maximal mängd luft filtrering och samtidigt leverera den volym luft som motorn behöver köras ordentligt. Lager intag allmänhet gör ett mycket bra jobb med att filtrera den inkommande luften.
Problem

En av de få nackdelar med att lager intag är att de är relativt restriktiva och kan minska risken hästkrafter som en motor gör.
kallt luftintaget

En kall luftintaget vanligtvis består av ett stort, fritt flödande filter och större diameter än lager slang som leder till intaget. Ju kallare, kan tätare luft öka betydligt hästkrafter i vissa fall.
Fördelar

Den största fördelen med en kall luftintaget är effektökningen. En kall luft intag kan också göra din motor låter bättre och förstärker intaget ljudet.
Problem

Ett problem med kallt luftintag är att de potentiellt inte välja inkommande luft samt en lager intag. Den ökade damm och partiklar kommer in i motorn kan potentiellt orsaka problem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95093.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.