Keramiska Vs. Kevlar Bromsbelägg

I kampen för att eliminera bristerna i semi-metalliska bromsbelägg, två typer av teknik i bromsbelägg friktion föreningar har uppstått - Kevlar och keramik - som nu används för att eliminera en del av de problem som buller, slitage och damning förknippade med traditionella halvmetalliska bromsbelägg. Var och en av dessa pad föreningar har visat sig vara en förbättring, men var också några svaga områden. Historia

Semi-metalliska bromsbelägg har utvecklats för att ta itu med den höga värme som alstras genom nedskärningar av skivbromssystem på 1980-talet. Som ett resultat började vi att se ökningar i broms rotor slitage, överdriven bromsdamm, och skrikande (tillsammans med andra ljud). Köparna av dessa fordon hade allvarliga problem med detta, och tekniker kämpade dagligen med dessa problem, speciellt bromsar buller.

Kevlar pad föreningar började anlända på 1990-talet för att lösa dessa problem. Består av kevlar och stål, är detta fortfarande anses vara en semi-metallisk platta, men den högre koncentrationen av Kevlar signifikant minskad buller. Sänk damma nivåer uppnåddes också, men slitaget är fortfarande ett problem.

Senaste keramiska verkar behandla alla dessa frågor. Damma, slitage och buller verkar alla vara ett minne blott. Men händer det nackdelen med keramiska kuddar under kallt väder. De första stopp av en keramisk dyna-utrustat fordon visar en minskning av bromsverkan. När dynorna är uppvärmda, går detta problem bort.
Värmetal

En jämförelse av värmetal visar både kevlar och keramiska kuddar för att ha en högre tolerans för att värma sedan fabriken halvmetalliska trampdynor. Men medan Kevlar pad gör visar en förbättring av motståndskraft mot utmattningsrisk orsakas av värme, har den inte motståndet mot extrem värme och inte återhämta sig från den värmen så snabbt som de keramiska kuddar.

Ceramic dynor har kanten i termer av förmåga att motstå och återhämta sig från värme, på grund av de keramiska elektrodernas överlägsen förmåga att absorbera och sedan snabbt avger värme. Detta förhindrar överhettning och broms blekna. Nackdelen händer under kalla stopp. Den keramiska plattan visar en minskning av bromsverkan förrän värmas upp, och de första stoppen är märkbart svag i termer av att stoppa våld.
Noise

Noise egenskaper är där keramik glänsa. Eftersom de keramiska pad föreningarna innehåller inga stålfibrer, är det buller som genereras av dessa kuddar utöver området för människans hörsel.

Kevlar pads fortfarande innehålla stålfibrer, men mycket mindre än traditionella semi-metalliska kuddar. Detta resulterar i en minskning av buller, men inte ett totalt avskaffande ses med keramiska kuddar.
Dust

Ingen bromskloss är utan damm. Damm oundvikligen orsakas av förslitning av dynorna och rotorerna. Kevlar pads fortfarande har damning problem, även om de reduceras genom de lägre nivåerna av stål. De keramiska kuddar har fortfarande damm samt men detta damm är ljus i färgen, och motstår att hålla sig till delar som hjul eftersom det inte är järnhaltig metall baserade och det finns mindre av det. När det gäller att eliminera bromsdamm, går kanten i prestanda till den keramiska plattan.
Slutsatser

Kevlar-baserade kuddar är ett konkret steg upp från vanliga semi -metalliska kuddar, och har en fördel gentemot keramik så långt som kallt väder stopp är berörda. Dock har den keramiska plattan en liten kant i nästan alla andra bekymmer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83355.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.