Bushed Vs. Flytande kolv Pins

Du behöver inte vara Ed Pink att se hur wristpins kan vara den mest stressade del i någon högpresterande motor. Wristpins måste ta itu inte bara med tusentals pounds av konstant acceleration och retardation, måste de också klara av de gissel som friktion-inducerad värme och slitage. Efter logiken att ras grejer är bättre än gatan grejer, många hot-rodders och tillverkare vänder sig till full flytande stift för att ge dessa stålrör en chans. Halvflytande, Pressade Piston

wristpin - eller kolvbulten, som Her Majesty säger - förbinder den lilla änden av vevstaken till botten av kolven i ett av tre sätt: semi -flytande med en pressad kolv, halvflytande och pressade stav, och fullt rörlig. Det första tillvägagångssättet, halvflytande med en pressad kolv, är att göra hålet i stavens lilla änden något större än tappen borrningen i kolven. Efter upphettning av kolven för att utöka den något, maskinister driva stiftet igenom med en hydraulisk press. Stiftet svänger på en bussning eller lager i stavens lilla änden och hålls kvar i kolven. Detta tillvägagångssätt är enkel och billig att utföra men faller kort eftersom den placerar alla friktionskraften på den lilla stången bussningen. Detta är inte nödvändigtvis en dålig sak när det gäller hästkrafter, eftersom det minskar kontaktyta. Men en pressad-kolvbult kommer snabbt självförstörande om det blir för varmt, sinar av smörjmedel eller om bussningen misslyckas.
Halvflytande, Pressed Rod

Den semiflytande pressade stav, som ni kanske förstår, är precis motsatsen till den pressade kolvarrangemanget. Istället för att använda små kolvar borrningar och en bushed stav, använder pressad-rod wristpin en liten stav hål och större bushed kolv hål stift. I detta fall blir stången värms och vrider kolven i kolven borrningarna. Denna metod minskar slitage och värme uppbyggd på tappen och förlänger bussningen liv eftersom belastningen sprids ut över två gånger området. Spinning stiftet i kolven också MÄTV att du kan använda en smalare stav slutet, vilket sparar vikt och ökar rpm potential. Detta arrangemang har ett par nackdelar, dock. Först blir kolven mycket hetare än staven, vilket kan orsaka glapp-och smörjning problem när motorn är antingen mycket kallt av mycket varmt. Kostnad för installationen är högre än med den pressade kolven konfiguration eftersom kolvarna måste utformas för bussningen ärmar, som själva kostar pengar.
Full-Flytande Pins

En full-flytande stiftet använder identiskt stora bussningar i både kolven och stången lilla änden, vilket gör att tappen att snurra i förhållande till antingen. Eftersom mekanisk kraft tar minsta motståndets väg, kommer stiftet förmåga att "välja" om att snurra i stiftet eller staven bidra till att minska friktion, slitage och hästkrafter förlust. Den alternerande fram-och återgående rörelse av tappen tenderar också att öka lubing runt tappen, vilket ytterligare minskar slitaget på bussningarna. Full-floaters är stiftet i valet för motorer som har stora hål-till-stroke nyckeltal och korta stavar som orsakar en extrem sidledes belastning på kolven. Den flytande stiftet bidrar till ett mer effektivt och snabbt överföra denna lateral belastning för rotationsrörelse, vilket är goda nyheter för cylinderloppen och kolvringar.
Flytande stiftet Överväganden

Medan full-floaters är stiftet i valet för de flesta racing applikationer, de kommer med ett par nackdelar. Flytande stift kräva clips eller lås på vardera sidan för att hålla wristpin centrerad i kolven. Om låsen är berörda, har du ett val av antingen tråd trotjänare eller flata hållare av stål. Wire hållarna är lättare och billigare, men stål hallarna är starkare och göra ett bättre jobb för att centrera stiftet. Du kan räkna med att stöta på en bit av kolvens slag - buller från kolven slår hål - vid användning av grumlingar, eftersom spelen mellan alla dessa bussningar kommer att tillåta att kolven vicka runt lite efter uppvärmning. Piston slap är normalt för smidd kolv när de är kalla, men full-floaters kan orsaka den när du kör varm efter bussningarna få lite slitage på dem. Men den goda nyheten är att den flytande arrangemanget lämpar sig för snabb och enkel service, vilket är användbart om du någonsin har att bygga om halva din motor i Pit Lane.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96884.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.