Motor Målning Tips

Måla motorn i din bil kan göras av flera skäl. Det kan vara målade en neutral färg för att göra en gammal motor ser ut som nya, en solid färg för att matcha bilens nya färg eller det kan målas ett antal färger för att matcha ett tema. Det finns olika produkter att använda för målning motorer. Motor emalj och motor färg är båda används för motorer, men görs lite annorlunda. Motor färg och emalj

Engine färg är en hög värme färg och är gjord för att användas på motordelar. Duplicolor gör en hög värme färg som motstår värme upp till 1200 grader C. Den höga värmen motorn emalj motstår värme upp till 500 grader C. De är båda gjorda med keramiska hartser för högre värmetålighet än vanlig färg. De hartser skyddar även från skador av vätskor som olja, fett, vax, gas, salt, fukt, lösningsmedel och rengöringsmedel. Eftersom hög värme färg och emalj är båda gjorda speciellt för målning motorer, kommer de inte spricka, skal, flingor eller blister. De producerar även en blank yta, till skillnad från äldre motorer färger och lacker som resulterade i trista finish. Addera Förbereda för Paint

Innan måla motorn, måste den vara ren och torka. Färgen fastnar inte fett, olja eller andra smutsiga miljöer på motorn. Börja med att koppla bort den positiva batterikabeln. Täck känsliga områden som batteriet, elektriska ledningar, distributören och tändstift och kablar med en soppåse, tejpa den om det behövs. Spraya motorn med avfettningsmedel och låt det dra i 5 minuter. En giftfri avfettningsmedel, som Simple Green, fungerar bra för detta. Använd en hård borste för att skrubba hårt smutsade områden. Använd en vattenslang för att skölja avfettningsmedel och fett från motorn. Låt motorn torka helt. Måla inte fastnar på våta eller fuktiga delarna.
P Om du ska måla andra delar under huven förutom motorn, bör de tas bort för bättre åtkomst. Delar avlägsnande från runt motorn gör det också lättare att få till själva motorn. Använd maskeringstejp och papper för att täcka eventuella delar som är mycket nära till den motor som inte ska målas.

Kontrollera att inte släta, blanka ytor som du kanske vill måla. Om det finns någon, använder 120 sandpapper för att lätt sand delarna så att färgen fastnar. Primer kan inte användas på motordelar eftersom den inte kan stå emot värme, så att färgen kommer att appliceras direkt till delarna. Sandning grovbearbetar ytan så att färgen fastnar.
Måla Engine


Börja spraya färg eller emalj på motorn, med början i toppen och arbeta din väg ner. Håll burk ca 8 inches från motorn och använda lätta, tunna lager så att färgen inte rinner. När du har den första tunt skikt klar, vänta 1 timme innan den andra beläggningen. I slutändan bör du ha två eller tre lager färg på alla målade ytor.

När färgen har torkat, ersätta delar som togs bort, ta bort papper, tejp och soppåsar och anslut batteriet och kabel. Vänta en hel dag innan fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83281.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.