Släpvagnsaxeln Specifikationer

Även om du kan frestas att tänka på släpvagnar som enkla, dumma slädar som följer längs bakom din bil, är det faktum att trailers är fordonen i sig själva. Trailers böja, böja och hantera i minst lika dynamisk känsla som dragfordonet dra dem, och de måste göra det samtidigt vistas stabil och förutsägbar vid alla tidpunkter. Axel specifikationer spelar en viktig roll i att bestämma en trailerns belastning potential och köregenskaper. Gross axeltryck Betyg (GAWR)
p Detta är kanske den enskilt mest relevanta specifikationen när du handlar för släpvagnsaxlar, och definieras av den lägsta nominella komponent i systemet. Kort sagt, om din axelcentrumet strålen kommer att hålla 8,000 pounds men naven är bara bra för 5000 pounds, kan din brutto axeltryck rating inte vara högre än 5000 pounds. Andra faktorer inkluderas vid bestämning av Gross axeltryck Betyg (GAWR) är upphängningssystem, fälg och däck betyg vikt. Oavsett hur stark din axel är
Camber

, det kommer alltid att böja en liten bit under belastning. Om axeln var helt rak när lossas, skulle det driva nedåt i mitten när de laddas. Detta skulle leda till däcken för att luta inåt i toppen, få vad som hänvisas till som "negativa välvningen." Lite negativ camber hjälper din släpvagn för att hantera bättre, men det kommer att bära dina däck ut mycket snabbt. De flesta släpvagnsaxlar böja uppåt i mitten så att, under belastning, rätar ut axeln istället för att böja ned. Camber definieras av den vertikala ytan av däckets graden av variation från helt vinkelrätt mot vägytan då inte är under belastning. Eller
överliggande undermont

överliggande axlar använder en bladfjäder monterad ovanpå axeln och undermonterad axlar använder en bladfjäder monterad under. Montering bladfjädern ovanpå axeln kommer att ge dig flera extra inches av markfrigång, men det kommer att göra det på bekostnad av hanteringen.
Raka eller Drop Spindle
< p> En droppe axeln ser ut som ett mycket stort brev "U." De hjulnav fäster vid de uppåtriktade topparna av "U" och bladfjädrarna fästa till den nedre horisontella delen. En droppe kommer att få släpet lägre till marken för bättre hantering, men kommer med ännu mer av en markfrigång straff än att bara använda överliggande fjädrar.
Spårbredd

Denna avgörande mätningen är avståndet från centrumlinjen av ett däck till mittlinjen av den andra på en enda axel. I fallet med dubbla hjul, visas spårets bredd tas från den exakta mitten av varje par av hjul. I allmänhet kommer en bredare spårvidd-bredd ger mer förutsägbar hantering och mindre släp gungning, men den ökade bredden på mitten strålen ökar bugande under belastning och minska ultimata lastkapacitet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95540.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.