Hur man tar bort färg från en bil

Det finns flera skäl till att ta bort färg från en bil. Vissa bilar har gammal färg som måste avlägsnas innan ett färskt måla jobb kan startas. Gammal färg är ofta svårt att ta bort från en bil yta utan omfattande arbete. En body shop kan göra detta, men det kommer att kosta flera hundra dollar. Du kan lära dig hur du tar bort färg från en bil och ta hand om det själv. Saker du behöver
Sand blasterSand paperDual action sanderChemical stripperTarpSelf-etsning primer
Visa fler instruktioner
1

Använd en sand blaster för att ta bort all färg ner till plåten på bilen. Ta bort alla mekaniska delar eller lock och tejpa dem helt stängd. Sand hamnar i de minsta utrymmen och är svåra att ta bort och rengöra. Använd sand blaster i långsam, stadig rörelser, vilket gör att sanden för att ta bort all färg i ett område innan du går till nästa ställe.
2

Place 80-grit sandpapper på en dubbelverkande slipmaskin att ta bort färg ner till plåten. Den dubbelverkande slipmaskin bort all färg, men gör det långsamt och säkert. Slipmaskinen skadar inte metall eller ytan på bilen.
3

Applicera en kemisk strippa till bilens yta med en pensel enligt anvisningarna. Se till att ha en presenning eller något liknande under bilen för att fånga all färg och kemikalier kommer ut ur bilen. Applicera strippa i flera lager, vänta den föreslagna tid och sedan skrapa bort färgen med en plast färg skrapa. Skölj bilen med kallt vatten efteråt för att neutralisera de kemikalier.
4

Tvätta bilen och torka den fullständigt. Spray två lager av självetsande primer på plåten för att förhindra rostbildning på bilen. Rost kan förekomma inom en dag eller två för att exponera ren metall till elementen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83191.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.