Hur att måla ett fordon

När bilens lack är gammal, blek eller matt, ibland det enda att göra är att måla om det. Att ta bilen till en lackeringsverkstad som målas kan kosta tusentals dollar på grund av den involverade arbetskraft. Kostnaden för material som behövs för att måla din bil kommer in runt ett par hundra dollar. Lär dig att måla om ett fordon och måla din egen bil, vilket sparar tid i butiken och pengar. Saker du behöver
Dual-action sander
320-grit sandpapper
sprutpistol
maskering papper och tejp
klibbduk
Primer
Vatten
600-grit sandpapper
900-grit sandpapper
Vax och fett remover
Microfiber handdukar
Paint
Visa fler instruktioner
1

Sand hela målade ytan med en dubbelverkande slipmaskin och 320-slippapper. Sand tills bilen är tråkig och inga blanka områden kvarstår. Torka av bilen med en klibbduk för att plocka upp något damm eller smuts på ytan.
2

Täck alla trim och tillbehör med maskeringstejp och papper. Täck fönsterglaset, galler, ljus, dörrhandtag, nyckelhål, stötfångare, gummilister, hjul och däck.
3

Spray primer på ytan av bilen. Håll pistolen 12 inches från ytan och spraya vänster och höger, inte upp och ner. Börja på toppen av bilen och arbeta ner till botten. Låt primern torka i 30 minuter. Spraya en andra lager grundfärg och låt torka i 30 minuter.
4

Sand den torkade primern med 600-grit sandpapper medan du håller ett rinnande vatten slang med den andra handen över sandpapper. Håll sandpapper våta medan den vidrör ytan så att slipning uppbyggd inte repar alltför djupt in i primern. Slipa ytan tills primern är slät.
5

Använd 900-grit sandpapper och en vattenslang till sand ytan igen. Detta tar bort djupare repor kvar av den 600-slippapper. Sand tills ytan är slät. Skölj bilen och låt den torka helt. Dra maskeringstejp och papper utanför eftersom det är genomblöt och inte längre kan hålla sig tillräckligt bra för att hålla färgen sprutdimma utanför täckta delarna.
6

Ansök ny maskeringstejp och papper på samma sätt som du tillämpat det första gången. Torka bilens yta med vax och fett remover och en microfiber handduk för att bli av med eventuella återstående partiklar som kan skada lacken.
7

Sprayfärg på ytan, med samma tekniker som vid sprutning av primer. Applicera totalt fyra till sex skikt. Vänta fem minuter mellan varje lager innan du spraya nästa skikt. Låt bilen torka i 24 timmar innan du vidrör eller köra den. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87244.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.