Hur öka lastkapaciteten av en lastbil

lastbilstillverkare säljer vanligtvis flera olika versioner av samma modell med olika grader av lastkapacitet. Denna kapacitet noteras i modellnumret, t.ex. Chevrolet C /K 1500, 2500 och 3500. På vissa modeller, dessa siffror är de högsta märklast (1500, 2500, och 3500 pounds). Ökad betygsatt lastkapaciteten är en fråga om att uppgradera fjädring och drivlina hårdvara, och kan ta den genomsnittliga bakgård mekaniker flera dagar att slutföra. Saker du behöver
Välfylld garage
Visa fler instruktioner
1

uppgradera bakre fjädrarna. Detta kommer att ha den mest dramatiska effekten på bärförmåga. Fjädrar med en högre ränta kommer att ha fler blad (i bladfjäderelementen mönster), eller en tjockare spole, öka mängden vikt som kan lastas på ett säkert sätt på sängen.
2

Lägg coil-over chock absorbatorer. De lager chocker minska stötar och gungande när lasten är i rörelse. Byta stötdämpare med coil-over modellerna kommer tyngre laster upp till 500 pund per stöt.
3

Byt beståndet sängen med en längre version av samma modell. De flesta pickuper har lång säng alternativ, och om lastbilen beställdes med en kort säng, kan det vara lätt ersättas med en längre. De flesta gånger denna uppgradering kan vara en enkel bolt-on funktion.
4

Lägg säng rack eller skenor. De flesta gånger längre, besvärliga laster kan placeras på sidomonterade säng rack för att ge mer utrymme i sängen för andra objekt.
5

Lägg en släpvagn. Nyttolasten lyftkapacitet kan ökas två gånger genom tillsats av en släpvagn. Vissa vagnar är faktiskt återanvändas lastbil sängar själva, och kan även vara större än sängen på lastbilen. Tow priser är normalt högre än priserna säng nyttolast, och upp till flera ton kan säkert dras av vissa lastbilar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83167.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.