DIY Turbo omvandlingar på K-serien

Honda K-seriens motorer är installerade i ett antal av bolagets sport-komprimerar. Dessa bilar är ofta kandidater för prestanda uppgraderingar såsom avgaser och ECU mappning. En av de mer drastiska uppgraderingar innebär en installera en turbo som trycksätter luft in i motorn. Detta ökar hästkrafter, vilket i sin tur ökar acceleration och topphastighet. Eftersom det redan finns en produktion version av K-serie motorn med turbo som standard, är det inte nödvändigt att genomföra omfattande ändringar till själva motorn, men grenröret och downpipe kommer att behöva ersättas med turbo-kompatibla versioner. Saker du behöver
Jack
Pallbockar
Hylsnyckelsats
skiftnyckeln som
Oil Drill facket hotell med 1/2-tums och 1/4-tums bit
1/2-tums gängad röranslutning
Dedikerad Turbo Kit för en K-serie motorn med grenrör och downpipe
Visa fler instruktioner
Access och Sump
1

Koppla bort anslutningarna från batteriet och ta bort det från bilen. Palla upp bilen på framaxeln och placera den på pallbockar. Konfigurationen av K-serie motorn betyder att majoriteten av motorkomponenter behöver installeras från undersidan. Ta bort hjulmuttrarna och pop-nitar som håller på främre stötfångaren. Ta bort hjulen och stötfångaren, tillåter obegränsad tillgång till undersidan av motorrummet.
2

Ta bort skruvarna som håller på plastskyddet, även kallad stänkskydd. Borttagning av strålkastarna kan ge dig mer tillgång till motorrummet, men det är inte nödvändigt. På samma sätt, ta bort skruvarna som håller brickan reservoaren till undersidan av chassit. Vilar den på golvet kommer att ge dig lite mer tillträde utrymme i motorrummet. Placera ett tråg under oljetråget och dra ut kontakten med en skiftnyckel, oljan avtappas.
3

Ta hörnet bultarna som håller på delramens närmast den främre stötfångaren. Detta gör det möjligt att hänga ner på framsidan, så att du kan ta bort oljetråget. Lossa skruvarna sumpen i chassit och skjut ut från under bilen. Se till att inte repa eller buckla tätningsytorna när du drar ut den. Rengör oljetråget noga.
4

Använd halv-tums borr för att borra ett hål i sidan av sumpen, omkring en tum ovanför den vanliga porten. Skruv rörkopplingen in i väggen av sumpen från utsidan, vilket skapar en andra port. Installera sumpen och ersätta de sub-frame bultar.
Intercooler Installera
5

Avlägsna metall stöd placerad under stötfångaren genom att lossa skruvarna som håller den i chassit. Placera intercooler mot baksidan av stödet, med slangarna pekar mot förarsidan av bilen.
6

Gör några markeringar genom intercooler fästena på stötfångaren stöd. Ta intercoolern och borra hål på markeringarna för bultarna.
7

Bolt intercoolern till stötfångaren stöd, och ersätta det stöd på chassit på bilen. Du kan sänka bilen nu, tar det bort pallbockar. De flesta av de återstående arbetet kommer att ske från ovanför motorn. Använda en skiftnyckel Addera avgasrör och Wastegate Installation
8

Unbolt standard grenrör från huvudet och avgassystemet , och lyft den ur motorrummet. Ta bort packningen från motorn port. Ta den modifierade grenröret och motsvarande packningen från turbo kit.
9

Lay packningen över grenröret port på motorn, och mata den nya grenröret i utrymmet kvar av det gamla. Dra åt skruvarna som håller grenröret till motorblocket.
10

Fäst wastegate till porten på nya grenröret. Håll den på plats och skjut klämman runt skarven mellan styret och grenröret. Dra åt skruven på klämman, skapar en tät försegling.
Turbo Installation
11

Placera turboaggregatet så att oljan foder pekar rakt upp och avloppet är pekar rakt ner. Löst bult turbon till grenröret och kolla att det finns tillräckligt med utrymme runt om.
12

Skruva stupröret bultarna i turbon och skjut stupröret i motorrummet, så det skjuter in i utrymmet under bil. Kontrollera att ingenting fastnat på röret eller i kontakt med det.
13

Slip packningen mellan turbo och downpipe. Anslut oljereturledningen till porten på turbo. Skruva stupröret till den motsatta sidan av turbo. Dra åt alla skruvar som fäster turbo aggregatet till resten av motorn.
Anslutningar
14

Borra ett kvarts tum hål i insugningsröret. Sätt i IAT-givaren genom hålet och linda Skarvsvep runt röret. Se till att det helt täcker hålet. Drag åt den ordentligt. Anslut kabeln för sensorn.
15

Anslut ett par slangar till olje foder och dränera portar på turbo. Kör matningen till oljeförsörjningen porten, och avloppet till den nya hamnen som du skapade på oljetråget. Du kan behöva att temporärt ta bort VTEC solenoid för att komma åt porten.
16

Kapa slangen bromsservon ovanför backventilen och installera T-stycke, skapa ett nytt utsug. Fäst enda änden av den Y-formade slangen till T-stycke. Anslut en gren till wastegate, och den andra till Blow-off ventil. Anslut Blow-off ventil i den lediga porten på intaget. Addera Final Assembly
17

Jack bilen tillbaka upp och placera den på pallbockar igen. Anslut stupröret till avgasröret och dra åt klämman.
18

tillbaka den främre stötfångaren och eventuella andra komponenter du bort för att hjälpa till att komma åt motorrummet. Torka av intaget för att förhindra fett bakning permanent på metallslöjd.
19

Fyll olja och vrid tändningen till "On", utan att faktiskt starta motorn. Detta kommer att flöda bränslesystemet. Kontrollera hela turbo aggregatet från topp till botten för läckor. Om allt är fritt från läckor, anslut spridarna och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/87629.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.