Min 95 Grand Am slås inte Over

Om du kommit in i din 1995 Pontiac Grand Am och vände tändningen bara för att höra några klickande ljud, kan du förvänta dig att din Grand Am startar inte förrän du räkna ut vilken del av din tändsystemet misslyckades. Tändsystemet består av batteriet, tändningslåset, startmotor och starter solenoid. Lyckligtvis finns det en snabb och logisk process för felsökning av tändsystemet på din Pontiac Grand Am. Saker du behöver
Multimeter
Skruvmejsel
andra person
Visa fler instruktioner
1

Slå på strålkastarna. Om strålkastarna tänds, betyder det att batteriet har en viss grad av makt och bestämmer strömmen kommer att tändningslåset. Försöker starta Grand Am. Om strålkastarna inte dim, är frågan med tändningslåset. Det är inte att skicka ström till startmotorn. Om strålkastarna gör dim, betyder det att tändningen fungerar. Det är dags att testa produktionen av ditt batteri.
2

Placera minuskabel din multimeter till den negativa batteripolen och placera den positiva ledningen på din multimeter på den positiva batteripolen. Förvandla din multimeter till 20V DC och mäta resultatet. Om batteriet lägger ut mindre än 12 volt det kanske inte har tillräckligt med kraft för att starta motorn. Ladda batteriet eller ersätt det med ett känt fungerande batteri. Om Grand Am fortfarande inte startar med ett fulladdat batteri, gå vidare till nästa steg i felsökningen.
3

Leta startmotorn och startmotorsolenoiden sitter under Grand Am. Startmotorn bultarna till växellådshuset och starter bultarna magnetventiler till toppen av startmotorn.
4

Placera en skruvmejsel mellan de två metall kontakterna på baksidan av startmotorsolenoiden. Detta kortsluter startmotorsolenoiden och förhindrar solenoiden från sparkar i starter växel. Det skapar också en direkt koppling mellan startmotorn och tändningslåset.
5

Berätta den andra personen att slå på tändningen. Motorn kommer inte att vända men startmotorn ska slå på och börja göra ett brummande ljud. Om den gör det, är det startmotorsolenoiden defekt. Om startmotorn inte startar eller går intermittent, är startmotorn defekt och solenoiden är okej.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85251.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.