Hur man installerar bogsera fordon Wiring

Installera korrekt kabeldragning från din bogsera fordon till släpvagnen är av yttersta vikt. Om lamporna på släpet inte fungerar, eller fungerar felaktigt, kan du få en biljett på händerna åtminstone, och en katastrof i värsta fall. På de flesta bilar är det inte särskilt svårt att tråd i släpvagn ljus, speciellt när du förstår vad målet är. Saker du behöver
Liten verktygssats
Elektriska tång
elektrisk tråd kontakter
Tejp och /eller tråd hotande
Wire (14-16 gauge är acceptabelt)
Show Fler Instruktioner
1

lokalisera och identifiera de rätta trådarna. Detta är oftast bäst genom att ta bort enheten bakljus och bestämma vilken tråd set går till bakljuset, vilken tråd set går till bromsljuset, och vilken tråd set går till blinker. När dessa trådar är identifierade, kan du märka dem med maskeringstejp och en markör så att det inte finns något behov av att hitta dem igen.
2

skarva släpvagnskablage i befintliga ledningar med anslutande rumpor och en kabelskalare /pincher. Detta kan göras på endera av två sätt. Du kan klippa kabeln helt och sedan sätta en tunna typ connecter från fordonets ledningar till släpvagnskablage, eller det finns en kontakt som kommer att slå ner över två trådar och skär igenom isoleringen, effektivt koppla samman dem med en solid metallbit inuti plastenhet. Det rekommenderas att använda den senare typen, eftersom den är snabb, enkel, och kräver mindre arbete för att installera. När all tråd är skarvas i, kör den genom fordonet till utsidan på ett sådant sätt där den inte kläms och jord, eftersom en bil brand kunde börja. Försök alltid och antingen tejpa upp trådarna goda med en massa eltejp, eller köra trådarna genom en plast vävstol.
3

Anslut ledningarna till släpet kontakten. Oavsett om du väljer att ha en runda kontakten pigtail typ, en 4-in-1 stil som är plattare, en sju-pin stil - oavsett val, måste det kopplas in i fordonets kabelnät, och det har att matcha kontakten redan på trailern. I detta fall, eftersom det är en tråd som kommer ut ur fordonet, och en tråd som kommer från kontakten, är det en bra idé att bara använda fat stil tvåvägs elektriska kontakter för skarven. Kontrollera att kontakten inte hänger ner för lågt eller få knapert, och se till att det är en säker plats att förvara den när den inte används!

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83101.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.