Hur man bygger en 350 Small Block Engine

Calling Chevrolets sädes small block de mest populära V8 är en punkt nästan bortom påstående. Vid kontinuerlig produktion i årtionden, var Chevy s cam-in-blocket ("tryckstången") kraftpaket inte länge sedan tänkt som något av en dinosaurie, dömd för att ersättas av något mer sofistikerat. Men den klassiska små-blocket aldrig riktigt försvunnit, utvecklades det till GM: s enorma LS1-serien V8. Dessutom producerar GM: s resultat eftermarknaden division fortfarande gamla skolan small-block motorer ("lådan" motorer) för försäljning till heta-rodders och entusiaster restaurering. Oavsett om du gör skroten krypa för din motor eller starta nytt med helt nya delar, är himlen fortfarande gränsen för denna vintergröna motor. Saker du behöver
Full uppsättning grundläggande handverktyg
Full uppsättning metriska och standard uttag
Verktyg för kapning, slipning och svetsning av metall
Fabrication och metall-bildande utrustning | Momentnyckel
Utförsäljning och mätverktyg
Visa fler instruktioner
Bygga Engine
1

Börja med en eftermarknad järn kvarter från Motown Performance, GM Performance, Dart, Merlin eller någon annan tillverkare som du väljer. Men dyr, eftermarknads block som dessa är betydligt starkare än de ursprungliga GM gjutgods, har tjockare cylinder väggar för ökad hållbarhet och mer potentiell förskjutning och komma i förväg godkänts för en stroker vevaxel.
2

Installera en 4340 smitt stål vevaxel med en 3,75 tums slaglängd (tillgänglig från Lunati och Callies), 6 tum smitt stål vevstakar (tillgängliga från flera tillverkare) och en uppsättning av smidd aluminium, kupade kolvar utformade för att ge en 8,5:1 kompressionsförhållande med en 67 cc förbränningskammare storlek. Överväga att köpa en uppsättning av nitrösa eller turbo-specifika kolvar som har tjockare kupoler att bättre motstå höga cylindertryck.
3

Installera en uppsättning av järn huvuden med ungefär 227 intag cc volym portar (flyter ungefär 300 cfm luft), en 67 cc förbränningsrum, 2,08 intag och 1,60 tums avgasventiler. Använd fosfor guider brons ventil och Inconel material avgasventiler. Flera tillverkare göra huvuden längs dessa linjer, inklusive Brodix, Produkter världen och Dart. Har huvuden bearbetas för att acceptera ringar koppar tätning och montera ringarna.
4

Installera en hydraulisk rulle kamaxel med minst 236 grader av varaktighet (insug och avgas) vid 0,50 lyft, 0,377 inches av hiss vid loberna och en 115 graders lob separation. Använd standard 1,7:1 fullt rulle (rulle spets och rullager) vipparmar och en uppsättning full race spec fjädrar och hållare för att hantera lasten.
5

använda antingen en specialbyggd aluminium /plåt grenrör med avsättningar för bränsleinsprutning eller en vanlig race-spec förgasare, enda plan grenrör med kortast möjliga löpare. Om du använder en förgasare grenrör, måste du ha det konverterade acceptera spridare. Utnyttja en av de många eftermarknaden bränsleinsprutning /tändsystem till denna motor, såsom de som produceras av Electromotive, Accel eller Holley.
6

Bolt på en uppsättning anpassade rörformade, rostfria headers för att acceptera ett par av turboladdare. Använd ett par turboaggregat med en 72 mm inlopp. Turbo tillverkare och detaljerna konstruktion är upp till dig. Inloppet storlek är vad som i slutändan avgör makt. Duct turboaggregatet utgående luft genom den största intercooler som passar i din bil.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84319.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.