Headers Vs. Manifolds

En rubrik och ett grenrör är avsedda för samma ändamål, och har sina fördelar och nackdelar. Båda dessa komponenter är fastskruvade på motorn och vägbeskrivning tillbringade avgaser ur bilen. De flesta lager fordon använder grenrör, även om vissa bilar kommer med rubriker från fabriken. Headers bedöms vanligtvis ett prestandauppgradering medan grenrör inte. Header vs Manifold Performance

Den största fördelen med rubriker över grenrör är att headers generellt flyta bättre än grenrör och därigenom göra det möjligt för motorn att producera mer makt. Manifolds gjuts, vilket innebär att de har små utblåsningspassager i förhållande till väggtjockleken av grenröret samt ojämna ytor gjutna, vilket stör flödet av avgaser och sakta ner dem. Å andra sidan, är rubriker gjorda av stålrör, så utblåsningspassagerna är större i förhållande till väggarna i materialet, och stålrör är mycket jämnare än i ett grenrör, som hjälper att få avgaserna ur motorn mer snabbt och effektivt.
värmeproduktion

En fördel med grenrör över rubriker är att grenrören producerar mycket mindre värme eftersom det extra materialet i samlingsröret tjänar till att absorbera en stor del av värme som produceras av brända avgaserna. Headers producera mycket mer värme, vilket har en negativ inverkan på uteffekt (även headers allmänhet fortfarande göra mer makt än grenrör) och kan negativt påverka komponenter runt dem, t.ex. förrätt. Headers ofta är lindade eller belagda för att minimera värme blöt. Beroende på var du bor
Street Legal vs Racing

får rubriker inte vara lagligt och får endast tillåtas på off-road eller fordon racing. Manifolds kan vara nödvändigt att hålla vissa fordon Street Legal. Det är klokt att kontrollera dina lokala lagar innan du byter grenrör med en uppsättning rubriker.
Noise

Generellt rubriker gör ett avgassystem starkare på grund av deras tunna väggar , rörkonstruktion, som inte gör ett mycket bra jobb med att absorbera ljudvågor. Ett grenrör, å andra sidan, är av en relativt tjock konstruktion och gör ett mycket bättre jobb med dämpning avgasljudet. Det bör noteras att en massa människor som rubriker eftersom de är starkare och kan potentiellt låta bättre än grenrör.
Det handlar om Looks

annan anledning till att rubriker är populärt på hot rods och modifierade bilar är att de ser bättre ut än grenrör som, med sitt gjutna utseende, inte ser mycket krati eller resultatorienterade. Tubular headers, dock har ett unikt utseende som föredras av många.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95386.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.