Hur fungerar en Rubber Arbete Torsion Axel?

En gummi torsion axel? Tja, ja och nej. Gummi torsionsaxlar är en utveckling av metall-våren torsion axel, som har funnits under en längre tid. Dessa axlar kan erbjuda en betydande förbättring av åkkomfort kontra en traditionell bladfjäder, men är inte helt fria från kompromiss. Grundläggande Construction

Gummi torsionsaxlar börjar som offentlig-stock rör, precis som alla andra axlar, men det är där slutar likheterna. På en normal axel, skulle hjulet bara glida på en spindel och ett lager på änden av röret - med denna konfiguration, glider hjulet på en kort och tjock spindel skjuter ut från den ena änden av en hävarm, aka torsionsarmen; den andra änden av denna korta arm rider på ett lager för sig på änden av axeln röret. Detta tillåter hävarmen - och därefter, hjulet - att rotera runt omkring röret. Denna grundläggande inställning är också känd som en bakre arm fjädring, och du kan hitta varianter av den under många bilar idag.
Torsionsfjädern
p Det finns tre grundläggande typer av fjädrar: en bladfjäder, som motstår rörelsen genom att böja på mitten, en vridfjäder, som motstår rörelse genom vridning, och en spiralfjäder, vilket gör det både böjning och vridning. En stångliknande torsionsfjäder löper från en torsionsarm genom axeln röret, sedan ansluter till den andra torsionsarmen och platt-fläckar på mitten av fjädern för att hålla den från att rotera i huset. Detta medger hjulen på motsatta sidor av släpvagnen att röra sig oberoende, precis som oberoende upphängning på en bil. När du använder en polymer gummi fjäder istället för metall kan tyckas lite konstigt, har denna konfiguration använts till sidovagnar för motorcyklar och lätta industriella tillämpningar i årtionden.
Pros
< p> En bakarmsupphängning kommer nästan alltid att ge en mjukare och högre kvalitet rida än någon solid axel, främst på grund av det faktum att rörelsen vid ett hjul inte behöver påverka andra. Detta är en viktig faktor om du gör en hel del bogsering över smuts och gräs och i dåligt tillstånd, eftersom den oberoende fjädring kommer att hålla din släpvagn stabil och planterade på vägen. Vissa konfigurationer med nypa bultar kan tillåta dig att rotera torsionsarmen relativt fjädern, vilket möjliggör en justering i markfrigången. Dessa axlar kräver minimalt underhåll, finns i kapaciteter uppåt av 10.000 pounds, och gummifjädrar bör ge dig lika många trafikanter miles som en metall torsionsstång.
Nackdelar

Gummi Krängningshämmare upphängningar har tre stora nackdelar. Den första är att den vridning axelns monteringsdynan handlar bara om en fot i bredd, som mest. Detta placerar lasten påfrestningar på ett mycket mindre område av ramen, vilket kan vara ett problem för bildrutor som inte var avsedda för att hantera dessa typer av påfrestningar. Vidare kan flera torsionsaxlar inte dela en belastning på det sätt som en uppsättning av konventionella fasta axlar gör. Det innebär att den axel, som först möter en bula, kommer att behöva hantera mycket större påfrestningar än en axel på en vanlig installation skulle. Och slutligen, medan elastomer gummi kan ge dig så många arbetscykler som metall utan att bära ut, kommer det hårdna och spricka med tiden. Detta innebär att du kan mäta gummits livslängd i år snarare än miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96675.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.