Hur man installerar en kall luftintag i en Cherokee

Den robusta Jeep Cherokee har alltid varit en av de mest populära sport utility vehicles. Standardtillval från Jeep har hängt med alla de krav som dagens nya, mobila familjen. Men ibland även en stor bil har brister att åtgärda. Jeep, precis som alla andra tillverkare, aldrig helt utformat ett luftintag för prestanda. Installera en kall luftintaget i en Cherokee för mer makt och mer körsträcka ur varje tank. Den Cherokee popularitet fortsätter att förbättringar kan göras till sin plattform som gör det presterar bättre när det åldras genom att lägga till nya, mer effektiva komponenter. Saker du behöver
Filter kit, # 63-1545 (se länk i Resources) katalog Skruvmejsel
mattkniv
Wrench
Tänger
Visa fler instruktioner

1

Höja huven på bilen och koppla den svarta, negativa kabeln från batteriet efter parkera Jeep Cherokee i en väl upplyst område. För att installera en kall luftintaget i en Cherokee tar några enkla verktyg som kan placeras i motorrummet för räckhåll. Ta en mattkniv, skruvmejsel och tång. Leta fabriken röret luftintag och lock.
2

Koppla bildrörsfabrik intaget från spjällhuset nära toppen av motorn. Lossa slangklämman och dra röret fritt från intaget halsen. Följ röret till luften inkorgen och ta bort den övre rutan luftintaget genom att lossa klämmorna. Denna fabrik utrustning är som skall bevaras eller kasseras på lämpligt sätt.
3

Dra distributören nedhållande fästelement bara tillräckligt så att den sitter tätt. Distributören bostäder måste vändas så att vakuumet kapseln också pekar i samma riktning som den gamla behållaren innan den togs bort. Både distributören rotor och vakuumet kapseln måste positioneras som de gamla var så att indelningen blir tillräckligt nära originalet att få motorn igång. Mixas och matchas rotorer och kanistrar vakuum kan förhindra att motorn startar, vilket eliminerar möjligheten att rätta timingen.
4

Lossa och ta bort de sex kvarhållande fästanordningar av grillen. När skruvarna är ute, kommer du att kunna luta toppen av gallret mot vindrutan och dra uppåt för att driva bort gallret från de främre clipsen. Dra ut gallret så den nedre luft-rutan och kanalen kan tas bort. Kontrollera om din Cherokee är utrustad med ett vakuum behållare som förhindrar att gallret från att komma ut. Ta bort behållaren genom att ta bort skruven som håller den på plats.
5

Ta bort skruvarna som håller nedre luft rutan på plats, med hjälp av en skiftnyckel. Ansluten till den lägre luftlådan är den luftkanal som trattar luft till fabriken luftskåpet. Dra upp den nedre luft tratt att separera. Dra upp den nedre luft rutan för att ta bort den och inloppsröret i luften tratt som togs bort underifrån.
6

Installera en kall luftintaget fäste, med hjälp av en befintlig ankarpunkt från det övre hälften av den gamla luftskåpet. Seat K & N filter kit värmesköld på plats med öppningen riktad mot fordonets front. Fäst värmeskölden på fästet och ankarpunkter befintlig monteringsplats för den gamla fabriken luftar boxas.
7

Placera två slangklämmor runt den flexibla armbåge nya luftintaget röret och säkra en slutar runt spjällhuset av motorns insugningsrör. Med användning av samma plats som fabriken luftrör, är det nya röret införs sedan i den öppna änden av armbågen och den återstående slangklämman fast kring nytt rör och gummit armbåge.
8

Flytta öppna änden av den nya inloppsröret till öppningen i det K & N kall luft intag värmesköld. Det kommer att införas i hålet och den konformade luftfiltret kommer att säkras till änden med hjälp av en slangklämma och skruvmejsel. Fäst det främre gallret på plats. Anslut den svarta, negativa kabeln till batteriet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83065.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.