Hur Wire Amps

Många externa högtalare i ett ljudsystem kräver en hel del kraft för att åstadkomma den önskade ljudet på önskad volym. Vad tar det inkommande musik och ökar sin makt är förstärkaren. Förstärkaren kan ge en hel del el, så det är viktigt att de installeras korrekt för att förhindra ett kort, vilket kan förstöra utrustningen eller orsaka en farlig brand. Saker du behöver
Slutsteg Högtalare
Högtalarkabel
avbitare
Wire strippor
Maskeringstejp
Visa fler instruktioner
1 < p> Välj rätt trådtjocklek högtalare. Utgången av förstärkaren kommer att vara vid en viss effektnivå, och högtalarkablarna som används måste kunna stödja denna nivå av makt. Tunnare trådar är högre resistans än tjockare trådar, vilket innebär att med ökande makt kommer ökad värme. Ta reda på från förstärkarens dokumentationen vad den rekommenderade högtalarkabel mätare är, och köpa tillräckligt för att nå högtalarna varifrån förstärkaren kommer att installeras.
2

Skär högtalarkablarna till storlek. Högtalarna och förstärkare måste anslutas via högtalarkablar. Bestäm den slutliga placeringen av högtalarna och förstärkaren och, med hänsyn till hur högtalarkabeln kommer att matas genom väggar och runt hinder, bestämma längden på kabeln som behövs för varje högtalare. Trimma tråden till storlek, och med hjälp av tråd strippor, skala höljet med ca en tum. Ta två små bitar av maskeringstejp och etikett på varje sida av varje tråd, för att se till att du hålla koll på ändarna i de kommande stegen.
3

Installera strömmen till förstärkaren. Om förstärkaren är ett hem-system, då är det en fråga om att plugga i. En bil förstärkare, dock måste kopplas in i bilens elsystem. Detta kommer att innebära att köra en kraftledning från radion till förstärkaren, eftersom de flesta radioapparater som använder sig av en förstärkare kommer att ha en strömkälla för den. Marken linje skulle fästas på en närliggande, exponerad del av bilens metallchassi.
4

Installera högtalarkablarna till förstärkaren. När förstärkaren är att installeras på sin slutliga plats ska högtalarkablarna fästas till förstärkaren. De flesta förstärkare har speciella skruvplintar eller kontakter som kommer att ta ändarna på högtalarkablarna och fäst dem genom en nypa eller skruv kraft. Se till att alla anslutningar är solid och att lätta bogserbåtar kommer inte ta bort trådarna.
5

Mata kablarna till högtalarna. Med varje tråd och se till att de inte är intrasslad, mata tråden genom den väg som redan bestämt sig för var sin respektive talare kommer att installeras. Det är där det är bra att använda de etiketter som används innan.
6

Montera kablarna till högtalarna. Precis som med förstärkaren, de flesta högtalare har terminaler som gör fastsättning av trådarna så enkelt som att skruva på en terminal eller trycka på en strömbrytare. Återigen, se till att alla anslutningar är fast. Montera högtalarna till deras slutliga lägen. Nu kan du njuta av din nyligen förstärkt ljudsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83204.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.