Hur man installerar Monroe Load-Justera chocker på en Cherokee

Stötdämpare på din Cherokee hålla SUV kropp från att studsa alltför mycket när du kör på vägen. Load-justerande stötdämpare, såsom de från Monroe, kan du lyfta och sänka bilen för att kompensera för lättare och tyngre laster. Genom att öka lufttrycket i stötdämpare, kommer du i huvudsak lyfta änden av det fordon på vilket stötdämparna är installerade. Genom att låta lufttrycket ut, kommer du sänka huvudsak fordonet. Saker du behöver
Jack
Jack står
Wrench set
Ratchet
Hylsnyckelsats
hjulblock
Borrmotor
3/8-tums borr
Skyddsglasögon
Spray vattenflaska med 1 tsk. diskmedel
Visa fler instruktioner
1

Park Jeep på en fast, plan yta. Placera hjulblock framför och bakom ett av framhjulen.
2

Placera domkraften under bakaxeln bostäder. Lyft jeep tills bakhjulen är fritt från marken.
3

Placera pallbockar under båda sidorna av Cherokee, precis framför bladfjädern på ramen. Sänk Jeep försiktigt på pallbockar.
4

Skjut under Jeep. Lossa de bästa skruvarna för stötdämpare genom att vrida muttrarna moturs med Ratchet och uttag. Detta kommer vanligtvis att vara antingen en 11/16 eller en 3/4-tums mutter. Ställ denna mutter och bricka åt sidan.
5

bort de nedre fästskruvarna genom att vrida muttrarna och bultarna moturs med Ratchet och uttag och en skiftnyckel. Dessa bultar och muttrar kommer vanligtvis också vara antingen 11/16 eller 3/8 tum.
6

Dra övre fästet öglan utanför ramen bult på båda chocker. Dra det nedre fästet bort de nedre bultarna. Ställ de gamla stötar åt sidan.
7

vända processen för att ta bort störningar från fästpunkterna. Sätt tillbaka brickorna på de bästa fästen och trä muttrarna på bultarna genom att vrida dem medurs för hand. Om du har en Cherokee, dra åt de övre skruvarna till 17 foot-pounds av vridmoment. Om du har en Grand Cherokee, dra dem till mellan 70 och 80 foot-pounds.
8

Gänga muttrarna på den nedre fästskruvar och dra åt genom att vrida dem medurs. Om du har en Cherokee, vridmoment dessa bultar till 46 foot-pounds. Om du har en Grand Cherokee, dra dem till 68 foot-pounds. Om du har en nyare Grand Cherokee, är vridmomentet 115 foot-pounds.
9

Hitta en lämplig och säker monteringsplats under fordonets bakre del för att positionera luften T och ventil. Borra ett 3/8-tums hål och sätt i ventilen genom öppningen. Placera en bricka över ventilen och gänga på muttern på ventilen genom att vrida den medurs. Dra åt denna mutter till ca 20 foot-pounds.
10

Route luftledningarna från ventilen till chocker, undvika punkter nypa och avgasrören.
11

Slide den gängade hylsan över änden av luftledningen, skjut sedan gummi O-ringen över luftledningen. Sätt i luftledningen till stötdämparen luftintag och gänga hylsan på luft montering genom att vrida den medsols för hand. Dra hylsan till cirka 30 foot-pounds med skiftnyckel. Upprepa denna process på den andra chocken.
12

Flytta till luftventilen och "T" och trimma luftledningarna för att ge en tum av slack i luftledningen. Skjut spännhylsan över luftledningen, följt av O-ringen. Trä spännhylsor på "T" genom att vrida dem medurs för hand. Med hjälp av nyckel, dra åt spännhylsor till cirka 30 foot-pounds.
13

trycksätta luftledningarna till 50 pounds per kvadrattum. Spraya alla fyra armaturer med vatten och diskmedel blandningen och noga titta efter luftbubblor. Dra några bubblande beslag.
14

Höj domkraften tills fordonet är av domkraften. Avlägsna domkraften och sänk domkraften. Avlägsna domkraften från under bakaxeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85676.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.