Hur man gör "Flätad Stainless Steel", kablar eller något annat på en stram budget

Använda rostfritt stål flätad slang kan säkert klä upp ett motorrum, men till en kostnad. Rostfritt stål slang kan kosta några där från $ 6 till $ 15 dollar per linjär fot och kan vara svårt att arbeta med. Jag har hittat en billig ($ 0,50 till $ 6 per linjär fot) och lätt att arbeta metod för att ge samma intryck. Jag visar den "rostfritt stål .." inom parentes, eftersom det jag egentligen använder är en förtent koppar hylsa. Färgen och utseende är nästan identisk med den dyrare rostfritt stål, är mycket billigare och enklare att använda. Saker du behöver
Sax
Värmekanon (eller någon annan värmekälla, dvs ljusare).
Roll of förtennad fläta dimensionerad för ditt projekt
vass pinne (bambu Grillspett) katalog Vinyltejp (eltejp) katalog Vinyl eller epoxicement
Krympslang
Klar akryl bespruta
Visa fler instruktioner
1

köpa skyddsstrumpa materialet. Detta kommer i tillplattad 6 'till 25' rullar i olika storlekar - 1/4 "till 3/8", 1/2 "till 3/4" och 1 "plus diametrar. Den skyddsstrumpa kan expandera och dra ihop likt dessa vävda finger fällor du såg på fester och mässor när du var liten. Tryck ihop och väva expanderar, drag åt och väven spänns. Det omhöljesprodukt Materialet kan köpas genom de flesta racing leverantörer. Den produkt som visas här är Magna-Braid II skyddsstrumpa av Spectre som jag hittade på toppmötet Racing webbplats.

Montera resten av leveranserna och linjen, tråd eller kabel som ska täckas.

2

Bestäm hur du behöver lämna i slutet av den färdiga produkten - kommer det att finnas en koppling i slutet? Om så, vilken storlek? Kommer det att sluta på en befintlig installation som visas i detta foto? Den fläta och krympslang kommer att öka diametern på linjen och det kommer att avgöra var du behöver för att avsluta flätningen. Addera 3

Klipp en längd av lämplig diameter fläta flera inches längre än längden av den linje som skall täckas. När du expanderar diametern på hylsan för att passa runt linjen, kommer den totala längden förkortas.

Med spetsiga pinnen, försiktigt separera sidor tillplattad hylsa, klämma sidorna, samtidigt trycka på pinnen in hylsan.
4

Fortsätt att trycka väven ihop och matning av pinnen tills diametern av hylsan är tillräckligt bred för att enkelt starta glidande linjen i. Ta bort pinnen och fortsätta att mata hylsan över linjen, samtidigt som du trycker väva samman. Detta kommer att ta lite övning, men tekniken är inte svårt att lära sig.
5

När linjen är helt insatt, dra väven runt linjen. Detta åstadkommes genom att dra, vrida och rotera linjen mellan handflatorna. När väven är tät, kontrollera varje ände för att se till att det finns tillräckligt sluta spela på band, tillämpa krympslang och ändå kunna pressa på något passande att du kan behöva. Om det inte finns tillräckligt slack, expandera väva vid varje ände och trimma med en liten sax.
6

När rätt längd bestäms, tillämpa lite cement i varje ände mellan väven och linje, och tejpa väven ner till raden med den minsta möjliga bit eltejp. Välj en bit krympslang (finns i Elektriska departementet många byggvaruhus) med en inre diameter som är något större än diametern på flätan och skär den till en längd så att den täcker änden och minst 1/2 " , upp på flätan. Skjut det på plats i slutet av raden. Med en värmepistol
7

, värma slangen tills den helt kontrakt runt slutet. Låt svalt. Upprepa steg 6 och 7 i den andra änden.
8

När allt är coolt, trimma änden och fästa någon passande att du behöver. Coat flätan med ett rockar par ljus med strålar klar akryl eller lack för att hålla det blankt.
9

större linje trimed att acceptera en större passform. <
br>
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82989.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.