Hur Wire en sjugradig Trailer Plug

Sju-pin trailer pluggar är standard behållare på baksidan av fordon konfigurerade för bogsering. Ungefär lika stor runt som en fjärdedel, ger de strömförsörjningen till trailerns bromsar och belysningssystem --- två faktorer viktiga för en säker drift av en släpvagn. Med tiden kan väderexponeringen framkalla korrosion på kontakterna, och kontakten kommer att kräva ersättning. Att säkerställa en säker och tillförlitlig trailer systemet kräver att du ansluta den sjugradiga kontakten korrekt och säkert. Saker du behöver
Avbitartång
nr 10 tråd
nr 14 tråd
uppsättning av färgade markörer eller elektriker tejp
Kabelskalare
Justerbar (crescent) skiftnyckel
spårskruvmejsel
Visa fler instruktioner
Förbered Wires
1

Rulla av nr 10 tråd från släpets tungan till elmotorn som driver bromsarna. Klipp kabeln genom att klämma inuti tänderna på avbitare. Flagga båda ändarna av kabeln med blå tejp eller en markör.
2

Rulla för nr 14 tråd, och kör tre trådar från släpvagnen tungan till höger och vänster församlingar trailer ljus. Flagga båda ändarna av varje av tre trådar trådar med följande färger:. Grönt, orange och brunt på höger sida, gult, orange och brunt på höger sida
3

Lokalisera Nej . 10 hack på kabelskalaren, och infoga nr 10 tråd i skåran ca 1/2 tum från slutet av tråden. Nyp strippor runt tråden och snurra dem tills du skär plastbeläggning. Skjut avfallet bort i slutet av viran. Upprepa för den andra änden av kabeln.
4

Upprepa steg 3 för båda ändarna av alla återstående kablar, denna gång med nr 14 hack på kabelskalaren.

Anslut kablarna till uttag
5

Lossa de två skruvarna som håller stiftanslutningen tillsammans genom att vrida dem moturs med en skruvmejsel. Lägg skruvarna åt sidan, sedan nypa de övre och nedre halvorna av kontaktdonet i varje hand och dra isär dem att avslöja metalldelarna.
6

tungan, där stiftanslutningen kommer att gå, sätter nr 10 tråd (trailer broms) till stift 2 (oftast blå). Håll kabeln på plats med ena handen. Dra åt skruven inuti kontaktdonet genom att vrida den medurs.
7

in kabeln märkt med gult till stift 5 och den gröna kabeln i stift 6. Hålla trådarna på plats och dra åt dem som i steg 2.
8

in de två kablarna märkta med brun till stift 3 och de två orangefärgade trådarna i stift 7 (i mitten). Hålla trådarna på plats och dra åt dem som i steg 2 och 3.
9

Flytta till baksidan av trailern, där ljuset församlingarna är belägna. Sätt i den gröna tråden i höger blinkers, den gula till vänster blinker, den bruna i både svans /varselljus och den orange till backup-lampor. Håll och dra åt, som i steg 2, 3 och 4.
Jorda Socket och Återmontera Plug
10

Rulla ca 12 inches av nr 10 tråd, och skära med avbitare. Strip båda ändarna av tråden, så som i steg 3 i avsnitt 1.
11

Infoga ena änden av nr 10 tråd i stift 1. Håll kabeln på plats, och dra åt skruven som i steg 2 i avsnitt 2.
12

Hitta en närliggande skruv eller bult på släpet tungan, och lossa den med en skruvmejsel eller skiftnyckel genom att vrida det moturs. Sätt den lösa änden av tråden under skruven eller bulten, och dra åt den.
13

Lokalisera den nedre halvan av proppenheten, och rikta in skruvhålen med den övre delen. Placera en skruv över en av de matchade hålen, och dra åt den genom att vrida skruvmejseln medurs. Upprepa för den andra skruven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/85120.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.