Hur Wire en Trunk Mount Battery

Flytta bilens batteri till stammen är en vanlig högpresterande modifikation som ökar dragkraft och hantering genom att öka vikten på bakhjulen. Ledningar en trunk-monterad batteri är relativt enkelt, men det tar tid att ordentligt leder du den positiva batterikabeln till startmotorn solenoid. Saker du behöver
Vaselin eller olja
Electric drill
String
Tape
gummigenomföring
Avbitare
metall ögla
Wrench
Wire fästen
Batteripolen klämma
Visa fler instruktioner
1

Installera batteriets jordkabel. Den jordledning installeras typiskt i bagageutrymmet bredvid batteriet. Batteriets jordkabel kan bultas till någon omålade område av fordonets ram eller plåt. När kabeln skruvas på plats, belägga skruvade spetsen av kabeln med vaselin eller olja för att förhindra korrosion.
2

borra hål genom vilket batteriets pluskabel kommer in. Den positiva batterikabeln ska dras från stammen till startmotorsolenoiden. Därför måste ett hål borras genom stammen för den positiva kabeln fram till solenoiden. Använd en borrmaskin för att borra ett 1/2 tums hål genom golvet i bagageutrymmet, se till att inte borra i bensintanken.
3

Bestäm rätt längd positiva batteri kabel och när den kabeln ska dras med ett snöre. Sätt en gummigenomföring i hålet snittet men golvet i bagageutrymmet för att förhindra att metallen från att skära in batterikabeln gång installerat. Tape ena änden av ett snöre bredvid batteriets pluspol på batteriet, sedan mata den motsatta änden av snöret genom genomföringen. Strängen bör sedan utvidgas längs fordonets ram till startmotorn solenoiden att bestämma den rätta längden på batterikabeln och var batteriet kabeln kommer att dirigeras under fordonet. Skär den positiva batterikabeln till den valda längden av strängen med avbitare.
4

Placera en enda metall ögla över ena änden av den positiva batterikabeln, sedan crimp öglan på kabeln med tråd crimpers . Skruva fast öglan till den positiva sidan av startmotorsolenoiden med en skiftnyckel, den positiva sidan kan identifieras med "+" symbolen bredvid inlägget på solenoiden. Kör batterikabeln längs banan väljs av strängen, genom gummigenomföringen installeras i bagageutrymmet och till den positiva polen på batteriet.
5

Installera flera tråd fästen på den positiva batterikabeln. Varje konsol kan dras isär och träs utanpå batterikabeln. Även om antalet parentes varierar beroende på längden av fordonet, är syftet med konsolerna bara för att säkerställa att batterikabeln vilar säkert mot botten av fordonet. Borra ett hål genom fordonets ram med en borrmaskin, sedan fästa varje tråd monteras på fordonets ram med en enda bult monterad med en skiftnyckel.
6

Bifoga ett batteri terminal klämma till den fria slutet av den positiva batteripolen genom att först sticka in spetsen av kabeln genom klämman, sedan genom att dra åt de två skruvarna på klämman med en skiftnyckel. Skjut klämman i slutet av den positiva batterikabeln till batteriets pluspol, dra åt den inre muttern på klämman med en skiftnyckel för att slutföra installationen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/83330.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.