Hur Wire en Seven-Pin Trailer Plug

Sju poliga resor trailer pluggar möjligt bogsera fordon att leverera mer än bara bromsljus, blinkers och varselljus. De ytterligare polerna på släpet kontakten inkluderar även batteriladdning, elektriska släpfordonets bromssystem, och hjälpkraft. Det finns två typer av sju stift. Round-stift har runda hål där stiften är införda. Platt-stift har blad som ansluter till dragfordonet kontakten genom spänning. Båda typerna av pluggarna har stolpar som är kopplade i en spegel konfiguration jämfört med dragfordonet. Detta tillåter korrekt anslutning av polerna när kontakten är ansluten. Instruktioner
Wire and Plug Förberedelse
1

Dra ledningsnätet till framsidan av resor släpvagn. De sju trådarna ska märkas enligt deras funktion, eller färgkodade. Färgkodade kablar är inte garanterade att vara riktiga. Kontrollera att anslutningarna till resor släpvagn för att bekräfta riktigheten av installationen, om möjligt.
2

Häng minst 2 meter släpvagnskablage från framsidan av resor släpvagn nära skumt. Den extra kabeln gör att fordonen hörn utan att rubba pluggen resor släpvagn.
3

Öppna pluggen resor släpvagn för att tillåta åtkomst till polen anslutningar. Många pluggar hålls samman med skruvar på baksidan av pluggen. Lossa fästskruvarna och dra ur kontakten höljet isär för att exponera poliga anslutningarna. Notera ställning polen en från baksidan av pluggen och notera var de återstående polerna. Anslutningstyp - klämma, skruv eller spänning -. Beror på tillverkare och modell av trailern plug
Round-Pin Anslutningar
4

Anslut marken tråd - oftast vit och tyngre spårvidd än de andra trådarna - till pole position ett. Position ett, på en rund-polig, ligger direkt under knappa av pluggen. Pluggen Nyckeln är den upphöjda delen av rundan-poliga kontakten som gör att kontakten ska infogas bara ett sätt.
5

Fäst den svarta kabeln i position två. När man tittar på baksidan av pluggen, är position två medurs från jordanslutningen.
6

Anslut resten av de yttre trådarna i en medsols, sett från baksidan av pluggen samtidigt fästa trådarna. Position tre är vänstersväng och broms tråd, vanligen gul. Position fyra - mittemot jordledningen på andra sidan av kontakten - är den omvända ljus tråd, typiskt lila. Position fem är högersväng och bromsvajern, typiskt grönt. Position sex - belägen intill jordkabeln - är svansen och varselljus tråd, vanligtvis brun. Den sjunde tråd, i den direkta stadskärnan, är en omvänd ljus. Den omvända lampor tråd är typiskt lila.
7

Anslut bakre höljet på släpvagnen pluggen. Sätt i kontakten i dragfordonet s plug-port. Slå på bogsera fordonets motor och testa anslutningarna
Platt-Pin Anslutningar
8

Jorda -. Vanligen vit och större spårvidd än den andra trailern ledningar - till kanalplats ett. Position ett, på plan-polig kontakt, ligger i första motsols från skåran i pluggen. Pluggen hack används för att endast tillåta att kontakten ska infogas bara ett sätt till dragfordonet s plug-port.
9

Fäst gula vänstersväng och bromsvajern till läge två. Position två ligger moturs från jordledningen när du tittar i ledningarna från baksidan av pluggen.
10

Anslut resten av de yttre trådarna moturs från vänster blinkers och bromsvajern . Position tre är den bruna svansen och rinnande ljus tråd. Position fyra är den svarta 12-volts strömkabeln. Position fem är den gröna högersväng och bromsvajern. Position sex - bredvid den motsatta sidan av spåret där jordkabeln är ansluten - är den blå broms regulatorutsignalen tråd. Den sjunde center anslutningen är för lila Backljus tråd.
11

Snap bakre höljet av trailern kontakten på åtkomstpunkten och dra åt skruvarna. Sätt i kontakten i dragfordonet s plug-port. Slå på bogsera fordonets motor och testa anslutningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96310.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.