Hur man stämmer upp en liten motor

Tuning en liten motor kan hjälpa motorn håller längre och presterar bättre. Föra den till en verkstad kan ta veckor och bli dyrt. Lär dig att ställa upp en liten motor själv och spara tid och pengar, samtidigt som din motor i topptrim. Saker du behöver
Skruvmejslar
Hammer
skiftnyckel
bladmått
Spetstång
uttag
Starter clutch-borttagningsverktyg
SAE 10 W 30 motorolja
Oljetråg
Funnel
Nut driver
tändstift skiftnyckel
Motor tune-up kit (finns på liten motor reparationsverkstad eller järnaffär) katalog
Visa fler instruktioner
1

Börja tuneup genom att koppla bort tändstift kabeln från tändstiftet. Att göra detta förhindrar att motorn startar och orsakar skada.
2

Byt olja. Placera drain pan under pluggen och ta sedan bort avtappningspluggen, låt oljan rinna, tillbaka pluggen och fyll vevhuset med olja. De flesta små motorer kräver 20 oz. av olja.
3

Ta ut kopplingen, med hjälp av startmotorn-koppling borttagningsverktyg i liten motor tune-up kit. När detta tas bort, kommer du att se svänghjulet.
4

bort svänghjulet genom att sätta hjulet avdragaren på de två hålen och skruva axeln tills den ansluter med vevaxeln. Vrid axeln med en skiftnyckel tills svänghjulet är lös. Efter demonteringen avdragare, ta svänghjulet från vevaxeln och ta bort brytpinne från det. Ställ allt detta åt sidan tills du är redo att montera vevaxeln.
5

Använd en skruvmejsel för att ta bort skyddet från de punkter och kondensor. Med handen, vrid vevaxeln tills de punkter och kondensor flytta så långt ifrån varandra som möjligt. Avlägsna skruven från spacer som håller om punkter på plats, och sedan våren. Ta dem ur facket.
6

Få våren kompressorn från den lilla motorn tune-up kit. Använd den för att komprimera fjädern och ta bort alla kablar. Avlägsna kompressorn. Montera de nya punkterna och kondensor från tune-up kit genom att följa stegen i omvänd.
7

Använd ett tändstift skiftnyckel för att ta bort tändstiftet. Ersätt det med ett nytt tändstift, men anslut inte kabeln förrän du är klar med hela projektet. Se till att gapet nytt tändstift enligt tillverkarens anvisningar.
8

bort skruven på toppen av förgasaren för att hitta luftfiltret. Ersätt det med ett nytt filter och ersätta toppen av förgasaren.
9

Ersätt alla delar du har tagit bort och starta motorn för att testa den. Om det inte startar, repetera alla steg för att se till att du inte glömmer något. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/82920.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.