Racing Coilover Springs Information

Coilovers är ett populärt sätt att förbättra hanteringen av en bil, eftersom de sänker tyngdpunkten, styvare fjädring och minska kroppens roll. Precis som någon del som kan hjälpa din bil att gå snabbare eller hantera bättre, Coilovers har fördelar såväl som nackdelar. Vad är Coilovers

Ordet "coilovers" hänför sig till en spole över chock design där skruvfjädern är installerad runt chock, skapa en integrerad enhet. Coilovers har sina rötter i racing, där de först användes. De är perfekta för tävlingsbilar, eftersom egenskaperna hos dem kan lätt ändras, oavsett om det är kompression, rebound eller markfrigången. De har också vunnit utbredda popularitet med street-drivna fordon på grund av deras enkla justeringsmöjligheter. Addera Ska jag använda Coilovers?

Oavsett om du ska använda coilovers beror på hur du planerar att använda din bil. Om det är en show bil eller en bil som inte drivs aggressivt, men du vill ha en sänkt fjädring för estetiska ändamål, kan du vara okej bara med sänkningsfjädrar. Om, å andra sidan, du använder din bil för Autocrossing, tid-trialing, bankörning eller full-on racing, kommer Coilovers ge dig en stor flexibilitet när det gäller att ställa in din fjädring. Även om du inte anger tävlingar eller dagar träningsoveraller med din bil, kommer Coilovers göra en bil mycket bättre-hantering på gatan.
Typer av coilovers

Riktiga Coilovers använder chocker med en gängad kropp. För att justera styvheten och höjd av dessa typer måste först fjädern för att dekomprimeras, som kommer att tillåta fjädern abborre (eller något att fjädern abborre vilar på) att gängas upp och ner.
Sleeve Coilovers

Sleeve coilovers liknar den gängade typen, men är inte lika sofistikerade. I stället för en gängad kropp, vilar fjädern på en hylsa. Hylsan hålls på plats i en mängd olika sätt (beroende på tillverkaren), som kan vara något så enkelt som en insexskruv som håller basen på plats som i sin tur stöder fjädern. Det finns också några som har extra låsskivor eller dubbla plattor låsning för att hålla fjädern glider och flytta. En nackdel med muff coilovers är att de kan tendera att vara bullriga över gupp och under kurvtagning, eftersom installationen inte är lika säker som en gängad coilover. Addera Vem gör dem och hur mycket är de?

Coilovers görs av en olika företag, vars antal har vuxit kraftigt under de senaste åren som coilovers har blivit mer populärt. Företag som gör coilovers inkluderar Koni, Eibach, Ohlins och Bilstien. Det finns också Intrax, Spax och H & R. Priserna för coilovers intervallet från $ 300 till mer billig hylsa typ till så mycket som $ 3000, eller $ 4000 eller mer för high-end märken. En god kvalitet uppsättning Konis kan köpas för runt $ 1300.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/95023.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.