Förhindra att turbofördröjning

turboladdare kan öka hästkrafter i alla motorns konstruktion, genom att komprimera bränsle och luft och tvingar den in i motorns förbränningsrum. Denna högre koncentration av luft /bränsle skapar en mer kraftfull explosion, driver motorns kolvar nedåt med stor kraft och hastighet. Det finns dock problem förknippade med turbo designen, med den mest anmärkningsvärda är "turbo lag." Det finns många sätt detta problem har tagits upp av olika biltillverkare och eftermarknad delar företag, alla med sin egen unika design och lösningar. Instruktioner
1

Installera en mindre turbo. En liten turbo turbin har mindre massa, och därför kräver mindre energi för att starta och fortsätta snurra än sina större motparter. Denna lösning har sina egna fallgropar, dock i form av mindre total uteffekt och lägre effektivitet vid höga vevaxel varv per minut.
2

Installera en mindre intercooler. En stor intercooler ökar turboladdarens eftersläpning genom att öka volymen av luft som måste komprimeras innan de når cylindrarna. I teorin skulle en turboladdare vara mest effektiva när de är monterade direkt framför inloppsporten, endast behöva komprimera luft i den lilla gapet mellan sig själv och cylindern. Som saker som intag slang och laddluftkylare läggs in mellan turbon och intaget hamnen, turboladdare arbetsbelastning ökar.
3

Installera en twin turbo setup. Detta är det vanligaste sättet att minska turbo eftersläpning och är anställd av de flesta biltillverkare som använder sig av turbokompressorer. Detta system består av montering av ett litet turboaggregat framför en stor turbo. Detta system gör det lilla turboaggregatet att avveckla snabbt och i sin tur mata in tryckluft i större turboaggregat, som därefter tvingar nu mycket tryckluft i förbränningsrummen i motorn.
4

Installera ett anti -lag system. En anti-lag system är det mest avancerade systemet för närvarande används av racing team över hela världen för att minimera turbo eftersläpning och öka tider gasrespons. Det finns många varianter av anti-lag system, men det grundläggande konceptet bakom designen är att hålla turbo ständigt snurra, vilket eliminerar fördröjning genom att dirigera insugsluften direkt in i turbinens avgasporten när gasspjället är stängt. Bränsle sprutas sedan in i avgassystemet höljet där den spontant förbränner på att komma i kontakt med den röda varma turbinen, vilket gör att turboladdaren att hålla spinning även när ingen avgas är närvarande på grund av gasen är helt stängd. Denna process håller turbon snurrar hela tiden och håller motorns insugskanaler ständigt laddad med tryckluft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/96101.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.