Chevy Engine till Jeep Konvertering

Chevy V-8 till Jeep omvandlingar har varit populärt i generationer. Det verkar nästan som en no-brainer, helt enkelt installera det största och billigaste V-8 ute i en av de minsta och mest mångsidiga terränggående fordon som någonsin gjorts. Vid slutet av denna berest vägen är en go-någonstans buggy med hjärtat av en riktig hot rod. Välja en motor

Jeepar i allmänhet (särskilt äldre YJs och TJs) är uppskattad för sin enkelhet och funktion-over-formen estetiska, vilket gör att installera en stor V-8 i stället för bilens stock fyra -cylindrig en fråga om tid och val. Ja, en big block Chevy passa mellan dessa platta fendrar, men du kommer förmodligen ångra det. Big-block är tunga och dyra, och extra moment de producerar är något slösas bort i en ljus och låg-inriktad Jeep. Jämfört med ens en 350 eller 383 små block, du verkligen inte få mycket i termer av handel utanför för big-blockets nackdelar.
Transmission

Du kan köpa en adapter kit för att passa små block till ditt lager Jeep överföring, men inte bryr sig, de T-4, T-5 och 999 manuella växellådor som används i de flesta Jeepar kommer explodera i granatsplitter bakom V-8: s grymta. Du är dollar och dagar framåt bara byta ut beståndet överföring för en automatisk TH350, TH400 eller en 700R4 (om du behöver överväxel). Använda en överväxel transmission låter dig köra 25 procent högre påkörningar kugghjul, som lätt skulle göra upp för att inte använda en big block.
Drivlina

Din stock drivlinan var stark nog till Jeep ursprungliga fyra-banger, men det förmodligen inte kommer att vara länge bakom en V-8. Tja, kanske det om du aldrig ta jeep off-road, men vad är poängen? Byta axlarna med något kraftigare kommer att köpa dig lite lugn och ro på trail. Du bör kunna komma undan med en Dana 44, Ford 8,8 tum eller GM 8,5 tum på framsidan (eftersom ingen mer än 50 procent av kraften kommer någonsin huvudet på det sättet), men gå med en Ford 9-tums eller Dana 60 för den bakre. Beståndet överföring fall kan hålla upp ett tag, men du borde verkligen överväga att installera ett ärende lager överföring (som NV4500) från någon 4WD GM V-8 lastbil. Tack GM: s bönor räknare för det faktum att den TH350 och 700R4 använda samma transfertryckbasen fall mönster, vilket gör fördelningsväxeln val en fråga om budget och inte av nödvändighet. Addera Omvandling

Chevy V-8: or är inte precis bolt-ins, de är det närmaste du kommer att upptäcka en Frankenstein swap som denna. Transmission och motor enskänk överflöd, som gör ansökan /motor-specifika avgassystem rubriker och kylarslangar. Du kan även köpa en stor kapacitet, V-8-ready radiator för att passa jeep galler. Medan du kan räkna med en viss tillverkning, kommer den att uppgå till betydligt mindre än med de flesta swappar, om du köper rätt delar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/general-auto-upgrades/84121.html

Previous:
Next:

Allmänna Auto Uppgraderingar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.