En jämförelse av Truck Bedliners

Glöm Mustangs och muskelbilar. Om det finns någon enskild typ av fordon som definierar den amerikanska take på fordonstrafik perfektion, det är pickup. Förutom att vara mångsidig och naturligt manligt, har pickup varit och förmodligen alltid kommer att vara den sista bastionen av bakhjulsdrift och V-8 makten. Men en lastbil är bara så bra som dess säng och en säng är bara så bra som vad du är villig att sätta i det. Måla

Paint är, utan tvekan, en av de dummaste sakerna någonsin som på metallen i en arbetsgrupp pickup säng. Så den logiska frågan är varför vi någonsin trodde något så bräckligt och scratch-benägen lämplig för flaket plikt. En stor del av anledningen till att äldre lastbilar kom undan med färg är att de använde en annan typ av färg än vad vi använder i dag. Fram till 1980-talet, tillverkare rutinmässigt används lacker och emaljer som gick på tjockt och var mjuk nog att studsa tillbaka och tåla en viss mängd övergrepp. Men moderna akrylfärger, medan betydligt blankare och vackrare, gå på tunnare, är så sköra som glas och ännu mer benägna att repor. Så, om du är olycklig nog att ha en ny lastbil med en målad säng, anser att det är en allvarlig skuld.
Slide-In Liners

Slide-in, plast bedliners steg till popularitet under 1980-talet och början av 1990, och du behöver bara läsa ovanstående stycke att räkna ut varför. Slide-in plast liners är ganska billigt - ungefär samma som en spray-eller pensel-on beläggning minus arbetskraft som krävs för att täcka sängen. Slide-i liners har tre stora saker som talar för dem. Först, om du har en populär bil, kanske du kan hitta en för långt mindre än en ny. Det andra, de är tuffa och passar för de flesta applikationer. Slutligen kan en person enkelt installera eller ta bort en i minuter. Den slide-in har två stora nackdelar, dock. För det första, med tanke på det stora antalet lastbilar och längder säng där ute, kanske du inte kunna hitta ett som passar dina behov. Det andra, och ännu mer relevant sätt, kan bild-in liners fälla vatten mellan fodret och sängen. Inte ett problem så länge färgen under är intakt och du inte har något emot lite illaluktande vatten, men få en liten repa i lacken under och du tittar på omedelbar och allvarlig rost-ut.


Spray-On och Roll-On Liners
Liquid

säng beläggningar som Rhino Foder och Linex är i princip samma material som slide-in liners: en tuff, polyuretanplast. Flytande eyeliner har vuxit i popularitet de senaste åren främst eftersom de itu med slide-in liner stora brister. En flytande liner per definition kommer att överensstämma med någon yta du tillämpa den på, så inga bekymmer om att hitta en kvalitet liner som passar. Och eftersom det fäster direkt på substratet, behöver du inte oroa dig så mycket om fångade vatten orsakar rost. Flytande eyeliner ger också ägaren lite mer utrymme för anpassning. De erbjuds i en mängd olika färger, inklusive glöd-in-the-dark gult, grönt och orange, vilket faktiskt gör mycket mer känsla än kan verka vid första anblicken. Du kan också lägga särskild grus material till fodret materialet för solid grund, vilket är särskilt användbart när det regnar. Emellertid flytande liners ger väsentligen noll stötskydd för plåten under och möjligheten att skära rakt igenom fodret under glidning något tungt över den. Addera Matta och Mats

Matta liners kan tyckas att göra ungefär lika mycket vett som marmor kakel i ett uthus, men de har ett par saker som talar för dem. Den gjutna mattan används för lastbil sängar är inte som grejer i ditt hem, det är vattentäta marina mattan som den som används på båtar. Tänk på en matta liner som en drop-in foder gjort av vävda plast fibrer istället för en solid bit. Matta liners ser trevligt, särskilt längs sidorna där de inte blir tovigt ner, och de lånar ett distinkt utseende till sängen själv. Tillgänglighet är vanligtvis lägre än för plast liners, men du kan köpa ett kit till skräddarsydd mattan själv, kostnaden är ungefär samma eller lite mindre än en plastinsats för en anpassad-formade, full-säng och baklucka kit. Mattan är lätt på knäna, och det är bra om du dragande bräckliga eller scratch-benägen last som en vattenskoter eller människor. Men, som ni kanske tror, ​​är det inte riktigt lämpar sig för dragande byggmaterial, maskiner eller annat som kan skava, rippa eller missfärga materialet. Om du går med mattan, kan du även överväga att köpa en separat gummimatta att fastställa för de periodiska smutsiga jobb.
Trä Liners
p Det har sagts att allt man gör är en blek kopia av något som naturen gör bättre, och som säkert är fallet när trä bedliners berörs. Förutom att vara extremt stilrena, funktionella trä lastbil sängar erbjuder enorma stötskydd, praktiskt taget obegränsad lastbärande förmåga, bra livslängd om du använder tryckimpregnerat virke och gör det enkelt att glida av tunga material när det bryter i. Men gör inte misstaget en "funktionell" trä säng för de polerade bitar av laminatgolv som du ser på bilen visar. Medan dessa eftermarknaden trä liners ser trevligt, du bor i ett konstant tillstånd av panik som en plast matkassen kommer repas. Nackdelen är att trä kan fånga vatten precis som plast, såvida du inte byter hela golvplåt med det. Trä kräver också mer än en bit av hantverk för att se bra ut, och periodiska lackering med sandpapper och tätningsmedel. Det är också ganska dyrt om du använder ett lövträd såsom mörk ek, som du definitivt bör.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89726.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.