DIY: Lastbil Kajakhållare

Det är lätt att köpa en kajak bärare för en pick-up truck. Men om du vill spara pengar, kan du bygga din egen transportör till en betydligt lägre kostnad. En kajak bärare gjord av PVC-rör kommer inte bara att stödja två fullstora kajaker med relativ lätthet, men det kommer också att vara tålig nog att stå emot de flesta väderförhållanden. Den unika konstruktionen av denna kajakhållare tillåter även användaren att ta isär och vika undan den efter användning. Saker du behöver
PVC-rör
Dremel Tool Review 10 1,5-tums T-beslag
4 PVC armbågsleder
bungee rep
Epoxy
Electric drill
7 långa bultar
7 vingmuttrar
Visa fler instruktioner
1

Skär fyra bitar av PVC-rör till 37,5 inches i längd för att skapa de vertikala pelarna för varje sida. Gör snitt med en Dremel verktyg.
2

Skär fyra bitar av PVC-rör till 17,25-inches. Skär fyra bitar till 19.25-inches. Dessa bitar kommer att fungera som de horisontella skenorna på toppen och botten av bäraren. Addera 3

Skapa tvärbalken bitar genom att skära två bitar av PVC-rör till 68-inches. Skapa fyra 6-tums bitar glidskydd för de bästa horisontella skenor.
4

Anslut två av de 19,25 tum top horisontella skenor till en T-koppling. Installera ytterligare två T-kopplingar till ändarna av rälsen. Upprepa proceduren för de återstående 19,25-tums skenor. Fäst 6-tums bitar gavel till ändarna av rälsen.
5

Anslut två av 17.25-tums nedre horisontella skenor till en T-koppling. Installera en armbågsled till vardera änden av den undre horisontella skenan nära framsidan av lastbilens flak. På baksidan av flaket, installerar T-stycken på varje sida av den nedre horisontella skenan, och sedan lägga en armbågsleden. Anslut 37,5-tums vertikal pelare till de övre och nedre horisontella skenor.
6

Anslut tvärdelarna till botten och övre horisontella skenor. Kör bungee rep genom den nedre horisontella skenan på baksidan av lastbilen sängen, eftersom det kommer att användas för att tjudra kajaker. Limma alla PVC lederna förutom lederna för tvärbalkar med epoxi.
7

Borra två hål genom korset medlemmar och deras T-kopplingar med en borrmaskin. Sätt i och dra åt bultarna och vingmuttrar. Borra ett hål i mitten där både tvärbalkar träffas och sätter en bult och vingmutter.
8

Borra ett hål genom de vertikala pelarna för hålen i framför sängen. Sätt i en lång bult genom bädden och in i pelaren, och därefter fast bulten med en vingmutter. Detta kommer att säkra rack och hålla den från att röra sig.
9

Fäst utfyllnad till de bästa horisontella staplar, och binda dem med buntband. Anslut en annan uppsättning av bungee stubin till slipsen ner krokar på framsidan av sängen. Använd sladdarna för att binda ner kajakerna när räcket är i bruk.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/exterior-aftermarket-options/89701.html

Previous:
Next:

Exteriör Eftermarknad Val

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.