Komponenterna i en bil Subwoofer

Den blomstrande bas produceras av en subwoofer är en viktig komponent i en bil ljudsystem utgång. En subwoofer är komplicerat akustiskt system som består av flera komponenter som arbetar tillsammans, och det bästa ljudet produceras med en subwoofer där alla komponenter samverkar effektivt. Högtalare

subwooferhögtalarens själv är en högtalare som vanligtvis använder ett högtalarelement mellan 8 och 15 inches i diameter, och bil subwoofer mönster ibland använda mer än en subwoofer. Det finns många specifikationer som avgör vilken typ av ljud en särskild högtalare kan producera, inklusive effekttålighet, känslighet, frekvensområdet högtalaren är kapabel att producera, impedans, högtalarnas storlek och antal och kvalitet talspolar. Alla dessa parametrar kommer att påverka kvaliteten på ljudet som produceras av talaren, och de kommer också att avgöra de bästa valen bland andra komponenter såsom ett hölje eller förstärkare.
Enclosure
< p> Den baslåda är typiskt en låda av spånskivor, plywood eller annat material som kan stå upp till det lufttryck som produceras av subwoofern. Eftersom höljen tenderar att vara stora, är de ofta monteras i bagageutrymmet eller baksätet. Skåpet kommer att utsättas för hård press och vibrationer, så valet av material är viktig och en del system av interna stagning krävs vanligtvis. Införandet av ljudabsorberande material inuti lådan kommer hjälpa till att kontrollera vibrationer som kan orsaka oönskad skrammel och förvrängning av ljudet.
Hamnar

subwooferhöljet antingen tätas eller portade. Gänganslutna kapslingar har en eller flera öppningar som kallas portar, och dessa hamnar ökar lågfrekvensåtergivningen av subwoofern. Storleken av hamnarna bör anpassas till de specifikationer som används högtalaren, och de flesta tillverkare kommer att ge en rekommendation för den ideala port mått för en given talare. Hamnarna är ofta cylindriska, men andra former såsom slitsar eller kanaler används ibland när den önskade porten volymen inte kommer att passa in i det tillgängliga utrymmet.
Förstärkare

effekt för att driva en subwoofer matas av en förstärkare. En passiv subwoofer drivs av en förstärkare utanför baslåda, medan en aktiv subwoofer innehåller sin egen förstärkare och kraftkälla. Tillverkarna ska ange en effekt som deras högtalare kan hantera, och den lägre delen av intervallet är det lägsta beloppet av makt som kommer att resultera i acceptabel ljudkvalitet från högtalaren. I allmänhet bör en förstärkare kunna ge effekt i den övre tredjedelen av talarens sortiment.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82822.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.