Hur du ansluter en bilradio

Byta ut eller uppgradera en befintlig bil-radion ger dig fler lyssningsalternativ, från att installera en ny CD-eller DVD-spelare i instrumentpanelen för att lägga till en satellit radio eller MP3-spelare-kompatibel stereo. Att sätta i en ny bil radio kräver endast ett fåtal enkla verktyg och bör inte ta mer än en timme. Ytterligare delar såsom kablage och fästen, kan behövas, beroende på märke och modell av din bil. Saker du behöver
Phillips skruvmejsel
skruvmejsel
Kabelstam
Konsoler
Visa fler instruktioner
bort den befintliga bilradio
1 < p> Öppna bilens huva och koppla loss minuspolen från batteriet. Detta bör göras när du arbetar på ett fordon. Kontrollera också att bilen är avstängd.
2

Ta bort instrumentpanelen eller trim som innehar den befintliga bilradion på plats. Den trim kan hållas på plats med plastclips eller möjligen skruvar. Ta försiktigt bort de clips eller skruvar och använda skruvmejsel för att långsamt bända loss panelen eller trimma.
3

Ta bort skruvarna som håller bilradion på plats. Det finns i allmänhet kommer att vara fyra skruvar, en i varje hörn av enheten. Använd Phillips skruvmejsel.
4

Ta bilstereon genom att långsamt skjuta ut den. Lossa alla anslutningar, vilket gör notera där varje tråd eller kontakten går. Vanliga anslutningar inkluderar strömförsörjning, extern antenn och kablage.
Inköp och krok upp nya bilradion
5

När du köper din nya radio, köpa ett kabelnät och eventuella nya trim fästen som kan behövas för att ansluta och installera det.
6

Anslut ledningsnätet, om det behövs. Ena änden kommer att ansluta till ledningar bunt som kommer ut ur bilen instrumentbräda. Den andra änden kommer att ansluta direkt till baksidan av den nya stereon.
7

Anslut strömförsörjningen, jordkabel, extern antenn, och eventuella tillbehör såsom extra högtalare. Hur anslutningarna görs beror på märke och modell av radion och bilen. Kabelnätet, om det behövs, ansluter de befintliga högtalarna till nya bilradion. Anslut strömförsörjningen, jordkabel och extern antenn till motsvarande uttag på den nya enheten. På nya bilradioapparater, kommer anslutningarna märkta på baksidan av enheten eller kommer att ingå med instruktionerna.
8

Fäst trim fästena din bilstereo.
9

Skjut radion långsamt i den gamla radions kortplats, vara noga med att inte klämma eller ur några kablar.
10

Dra åt fästskruvarna med stjärnskruvmejsel för att säkra nya bilradio. Använd alla klipp eller skruvar för att fästa trim parentes.
11

Anslut den negativa polen på bilbatteriet. Slå på tändningen och testa radion att se till att den får ström och fungerar.
12

Fäst trim och dash paneler som togs bort först. Byt ut eventuella plastclips eller skruvar för att hålla trim och paneler på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80551.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.