Hur du ansluter en subwoofer Förstärkare

Installera en förstärkare till en uppsättning subwoofers kan vara förvirrande om du inte är bekant med bilstereo och hur ledningsdragningen fungerar. Varje subwoofer har en maximal effekt ersättning noterat på den, detta kommer att avgöra den största amp bidrag du kan använda för den högtalaren. När du ansluter en förstärkare för första gången, kommer du att förstå vad kablar gör vad jobb och kunna installera en förstärkare efter det. Saker du behöver
Borrmaskin
1/4-tums borr
Stål-avsmalnande steg bit
8-gauge gummigenomföring
10-gauge förstärkare strömkabeln
10 - gauge Jordkabel
remotekabel
Högtalarkablar
avbitare
skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort bilens negativa batterikabeln följt av positiv tråd med en tång. Bestäm den bästa platsen i bilens brandvägg för ett hål som ska borras för att få förstärkarens strömkabeln till bilens batteri.
2

Hitta den tydligaste platsen i brandväggen utan motordelar bakom den och borra en 1/4-tums hål med en elektrisk borr. Bore hålet med hjälp av en stål-avsmalnande steg lite på borrmaskin tills hålet är stort nog att sätta en 8-gauge gummigenomföringen. Placera gummiskyddet i hålet. Addera 3

Bestäm var din förstärkare kommer att sitta i bilen och kör 10-gauge ström-ledningar från förstärkaren till bilbatteriet. Skär den i storlek med avbitare. Anslut ena änden av strömkabeln till förstärkaren i kontakten som är märkt "12" och fäst den med en skruvmejsel. Kör det under mattan och trim, genom hålet i brandväggen och den positiva sidan av batteriet. Anslut den inte till batteriet ännu.
4

Go 6 inches upp strömkabeln från batteriet och skär den i två halvor. Sätt en 10-gauge in-line säkring och säkra båda ändarna av snittet makten tråden i säkringen för att återansluta kabeln. Detta är att stoppa bilen fattar eld om ditt system shorts ute. Zip-slips strömkabeln till bilen på så många ställen som möjligt för att hålla den på plats.
5

Skär en 1-fot delen av 10-gauge jordkabel och anslut den till förstärkarens kontaktdon märkt "-12". Hitta en ren metall plats inom en fot från förstärkaren och anslut den andra änden av kabeln till den. Detta kommer att jorda hela systemet och måste göras på rätt sätt.
6

Kör RCA kablar och remotekabel till huvudenheten från förstärkaren och skär dem i storlek med avbitare. Anslut den blå remotekabel till kontakten på förstärkaren som är bälg både makt och jordledningar. Kör den till huvudenheten och anslut den till den blå kontakten. Anslut RCA-kablarna till kontakterna på motsatt sida av förstärkaren och köra dem på radio. Kör RCA-kablar på motsatt sida av bilen än strömkablarna är på att undvika störningar.
7

Anslut högtalarkablarna till förstärkaren och sedan täcka alla högtalare med bilen mattan och dörr trim. Återanslut den positiva batterikabeln följt av den negativa kabeln och slå på systemet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81066.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.