Gör det själv Ingång för en bilstereo

Det finns många externa enheter som kan spelas via en bilstereo. För de flesta av dessa enheter, behöver du en ingång till bilstereon att koppla komponenterna. Det finns modeller som gör anslutningen tillgänglig från framsidan av stereo ansikte, medan andra kräver att du skapar utloppet från baksidan av radion. För att göra en anslutning för en satellitmottagare, iPod eller någon annan enhet, kan du ha en eftermarknad ljudtekniker lägga en ingång, eller så kan du installera det själv. Säkerhet

Du måste koppla den negativa batterikabeln innan du arbetar på en elektronisk komponent. Den negativa batterikabeln, även kallad jordkabel, ansluter batteriet till ramen av fordonet. Det fungerar som en grund för det elektriska systemet i ditt fordon.

Lossa kabeln och ta bort den från den negativa batterikabeln. Koppla bort kabeln kan du koppla bort stereon utan risk för stötar eller kortslutning i systemet.
Avlägsna Stereo

De exakta mekanismer för att avlägsna bilstereon varierar mellan modeller . De flesta bilar kräver att du tar bort en del av instrumentbrädan panel som omger stereon. När nyfikna Dash paneler från fordonet, använd ett tunt tyg över den platta kanter verktyg du använder. Detta kommer att skydda målgång i trim.

När stereon nås, dra den från instrumentbrädan av fordonet precis tillräckligt långt så kabelanslutningar i baksätet kan nås. Dra ledningarna från radion. Det finns vanligtvis tre anslutningar: antennen, strömförsörjning från batteriet och högtalarna. Dra en av dem från radion och koppla dem till ett kabelnät adapter. Adaptern kommer vara tydligt märkta med en färgkod eller förkortningar för att visa var lämpliga anslutningar ska göras. Selen adaptern ger en enhetlig plattform för att lägga till eftermarknaden komponenter. I detta fall kommer du lägga en FM-sändare för att fungera som en ingång för din bilstereo.
Anslut FM Transmitter


FM-sändaren är en låda med kablar som sträcker sig från båda sidor. En kabel ansluts till stereon och den andra ger en ingång för en extern enhet. Lådan passar i handskfacket eller bakom stereon i instrumentpanelen i bilen.

Placera FM-sändaren i handskfacket och dra in kabeln i det intilliggande stereo docka. Anslut kabeln till kabelnätet adaptern.

Tillbaka stereon i instrumentpanelen i bilen. Du kommer nu att kunna använda FM-sändaren för att ansluta enheter till stereon. Rådgör med din stereo bruksanvisning för att ta reda på om din är en modell som verkligen kommer att styra den externa enheten via stereon ansikte. Om inte, kan du sätta stereon på en "AUX" inställning, och styra den externa enheten i sig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80915.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.