Hur man byter bromsbelägg på en 2004 C230 Sport

I 2004 års Mercedes C230 är utrustad med all-wheel låsningsfria skivbromsar. Bromssystemet bör regelbundet underhållas för att avslöja reparation eller utbyte behov så snart som möjligt. Bromsbeläggen avger ett gällt gnissel när de har nått en nivå av slitage behöver bytas. Den squeal orsakas av slitage bromsbelägg indikatorer skrapning mot rotorn. Långvarig skrapning skadar rotorn och kan leda till fel på bromsarna. Saker du behöver
Däck järn eller 18-mm-uttag och brytare bar
domkraft
Jack står
12-mm hylsa
Ratchet
Bromsbelägg
bromsok kolv press verktyg
Visa fler instruktioner
1

Parkera C230 på en plan yta, stäng av motorn och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lossa muttrarna på framhjulen med däck järn eller 18-mm-uttag och brytare bar. Placera däck block bakom bakdäcken att förhindra att Mercedes rullar bakåt medan fordonets front är förhöjd.
3

Placera golvet jack under ett av lyftpunkterna på ramen av den C230. Leta efter den del av underredet nära sidokjolarna av fordonet - inte placera domkraften under fender som kroppen materialet är inte tillräckligt stark för att bära tyngden av bilen
4

. Lyft framsidan av Mercedes tills framdäcken är minst 3 inches från marken. Placera pallbockar under axlarna och sänka bilen på läktaren. Ta bort muttrarna och ta framhjulen /däck off.
5

Ta bort de två bromsok bultar med 12-mm hylsa och spärrskaft. Tjockleken parentes bromsrotorn och pads rake. Bultarna är placerade på baksidan av bromsok, nära den yttre kanten. Lyft bromsok från rotorn och bromsok bro. Vila bromsok ovanpå styrarmen, låt inte bromsok hänga med bromsledningen
6

Dra övre kanten på varje bromsbelägg från bromsok bron
.. 7

Inspektera broms rotor för scoring och bromsok bron för sprickor och skevhet. Svårt skårade rotorer bör bytas ut omedelbart. Byt bromsok bron vid behov.
8

Place de nya bromsbelägg i spåren av bromsok bron.
9

Placera bromsok press mot bromsok kolv som sträcker sig från insidan av bromsoket. Force kolven in i sidan av tjocklek för att göra plats för de nya bromsbelägg. Ta bort verktyget när bromsok kolv trycks i sidan av bromsok.
10

Placera bromsoket över bromsbelägg och bromsok bron. Skruva i bromsok bultar för hand innan du drar åt dem med 12-mm hylsa och spärrskaft. Återgå hjulet till hjulbultarna och skruva på muttrarna. Flytta till den motsatta sidan av bilen och ersätta den andra uppsättningen av bromsbelägg.
11

Lyft framsidan av Mercedes med domkraften och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken. Dra åt hjulmuttrarna med 18-mm hylsa och spärrskaft.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81707.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.