Hur du ansluter en Optimus Amp

Optimus är en linje av förstärkare bilstereo tillgängliga från elektronik återförsäljare RadioShack. Du kan välja från en mängd olika Optimus ampere att öka stereosignal från bilens stereo huvudenhet för att driva eftermarknaden högtalare och subwoofers. Du kan installera Optimus förstärkare med en förstärkare kabelsats eller installation ledningar medföljer förstärkaren. För att se till att förstärkaren kan kopplas till en så stor variation av stereo däck som möjligt, använda en sats förstärkare ledningar finns på bilstereo butiker. Saker du behöver
Wrench
Förstärkare kabelsats
Drill (tillval) katalog Gummigenomföring (tillval) katalog Vehicle reparationshandbok
Kabelstam adapter (RCA) katalog Korskopplingskablar (RCA) katalog Högtalarkabel
Skruvmejsel (storlek och typ beroende på fordon) katalog Trim panel borttagningsverktyg (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Raise bilens tak och lossa batterikablarna med en skiftnyckel. De båda batterikablarna ansluta till batteriets terminal inlägg genom kabelklämmor och bultar. Lossa skruvarna så att kabelns klämman att glida från stolparna. Ställ den negativa batterikabeln åt sidan för att förhindra kortslutning bilens elsystem under installationen.
2

Skjut förstärkaren kabelsats ring terminal på den positiva batteripolen. Byt den positiva klämman batterikabeln på terminalen stolpen och dra åt bulten med nyckel.
3

Ta bort säkringen från ringen terminalens säkringshållare och ha den till hands för byte när Optimus amp har anslutits.
4

Sätt i nätkabeln ingår i förstärkaren kabelsats i slutet av ringen terminalen. Elkabeln är nödvändig för att inrätta en oberoende strömförsörjning för förstärkaren. Dra kabeln genom fordonets brandväggen och in i passagerarutrymmet. Hitta vägen från motorrummet till passagerarutrymmet av fordonet, vanligen placerad på förarsidan av motorrummet. Om ingen sökväg är synlig eller om sökvägen är redan full av andra kablar, skapa en ny öppning med en borr.
5

Sätt ett gummiskyddet i nyskapade väg genom brandväggen och mata ström kabeln genom till insidan av fordonets passagerarens hytt. Flytta till fordonets insida.
6

bort bilens stereo däck från kajen på instrumentbrädan. Rutiner kommer att variera för stereo borttagning baseras på bilens märke och modell. Konsultera manualen reparationsinformation för steg för att extrahera din stereo.
7

Koppla stereo ledningar kontakterna från uttagen på baksidan av stereoanläggning. Anslut stereo ledningar i kabelnätet adapter med RCA-kontakter. Anslut ledningsnätet kontakterna Adapterkabel i uttagen på baksidan av stereon.
8

Anslut RCA patch kablar i kabelnätet adaptern och mata kablarna genom baksidan av stereon dockan. Konsultera reparationshandbok att upptäcka vägen via stereon dockan på golvet i bilen.
9

tillbaka stereon i bilens instrumentbräda stereo docka. Se reparationshandbok för installationsanvisningar.
10

Förlägg patchkablar från den punkt de dyker upp under instrumentbrädan till platsen för Optimus förstärkaren. Drag strömkabeln längs den motsatta sidan av fordonet till förstärkaren för att undvika signalstörningar. Vanligen kopplingskablarna är dragna längs passagerarsidan medan elkabeln går längs förarsidan. Anslut patchkablar till RCA-uttagen på förstärkaren
11

. Matcha de röda och vita uttag med motsvarande ingångar på förstärkaren. För in ledningen strömkabeln till ineffekt på förstärkaren.
12

Anslut Optimus grundstötningen remsan till jordpunkten på förstärkaren och anslut den till en skruv eller bult nära förstärkaren. Välj någon skruv eller bult mindre än 20 inches från förstärkaren och direkt kopplad till fordonets ram eller chassi.
13

Anslut högtalarkablarna till högtalarutgångarna på förstärkaren. Använd ribbstickning eller linje på tråden för att hålla reda på vilka av trådarna är ansluten till den positiva utgången. Dra högtalarkabeln till högtalarna du har valt att ta emot den ökade stereosignal. Ta bort högtalaren från sitt fäste (följa anvisningarna i reparationshandboken) och kopplar högtalarkablarna från huvudenheten. Anslut högtalarkablarna från förstärkaren, och se till att ansluta den positiva ingången med kabeln är ansluten till den positiva utgången på förstärkaren. Anslut den negativa ledningen till den negativa ingången och ersätta högtalaren i dess fäste. Återgå till bilens batteri.
14

Byt negativa klämman batterikabeln på negativa batteripolen inlägget. Dra åt skruven på kabelns klämma med skiftnyckel. Byt ut säkringen i ringen terminalens säkringshållare öppningen och stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82712.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.