Hur man driver ett stort system Auto Stereo

Sätta ett stort system bilstereo kan vara en stor installation som kommer att ta hela dagen. En stor bilstereo system kommer sannolikt att bestå av minst två subwoofers, två till tre förstärkare, en cross over, kondensator (er) och åtta till tio mid-och high-range högtalare, och kanske till och med en ny eller extra batteri. Ansluta alla dessa kräver skicklighet och en anständig nivå av tekniskt kunnande. Kraften kommer att genereras av förstärkarna och stöds av kondensatorn (er) och dras från batteriet. Svårigheter kommer i hög grad att bero på hur mycket ström som dras. Till exempel är en 1000-watts systemet betydligt lättare än en 10.000 watt-system. Saker du behöver
Förstärkare
kondensator (er) Laptopbatterier (om nödvändigt) katalog Wires
Visa fler instruktioner
1

Matcha förstärkaren (er) till högtalarna. Bilstereon kommer troligen att ha tre förstärkare, en för subwoofers (bas,) en för mellanregister högtalare och en för de diskanter (hög räckvidd.) Titta på tillverkarens specifikationer för varje högtalare när du väljer en förstärkare. Förstärkaren ska matchas avseende effekt och även antalet kanaler. Till exempel, om fyra mellanregister högtalare måste drivas men förstärkaren bara har två kanaler, sedan ytterligare två-kanals förstärkare måste köpas.
2

Välj en lämplig kondensator (er). En kondensator hjälper till att minimera avloppet av makten stereon på batteriet. Kondensatorn lagrar ström och ger det när systemet kräver överskott makt. En kondensator kan aldrig bli för stor, vilket betyder att det är okej att köpa en kondensator som kan lagra mer ström än vad som behövs. Men en svag kondensator kan låta batteriet laddas ur --- inte bra. Kondensatorn Tillverkaren ska ange vilken typ av system enheten är utformad fo --- till exempel, tusen watt. För stora stereoanläggningar, kan två eller flera kondensatorer bli nödvändigt, om en enda inte uppfyller strömförbrukning
3

Köp extra batterier, eller uppgradera till ett 16-volts batteri,. Standard bilbatterier är 12 volt. Stereo system som kräver mer än ett par tusen watt kan kräva extra batterier om kondensatorerna inte kan leverera det. Den enda 12-volts batteri kan inte vara tillräckligt för att driva systemet och kan resultera i ett dött batteri.
4

trådar Match. Strömkablarna och trådarna högtalare används ska matcha kraften i systemet. Lägre gauge tråd används i höga kraftanläggningar och olika effektbehov kommer att kräva en annan spårvidd tråd.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82000.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.