Hur man tar bort en stereo från en Mazda Metro

Mazda 121 Metro var en av de första bilarna att använda interna klipp att låsa stereon på plats som en anti-stöld avskräckande, så du kommer att behöva rätt verktyg för att frigöra klämmorna och ta bort stereon. Observera att, beroende på vilket år fordonet, kan den exakta metoden för borttagning variera. Saker du behöver
DIN storlek frigöringsnycklarna
Visa fler instruktioner
1

Köp en uppsättning DIN nycklar storlek frisättning från en automatisk leverans butik. Dessa "nycklar" ser ut som metallstavar böjd i en "U"-form. Det finns två knappar i en uppsättning, och du behöver båda dessa tangenter för att ta bort stereon.
2

minuskabeln från 121 Metros batteri för att stänga av strömmen till fordonet. Detta är en bra försiktighetsåtgärd att ta när du utför något underhåll av fordon, men det är särskilt viktigt här eftersom du arbetar med något som är ansluten till det elektriska systemet. Addera 3

Lokalisera hålen för stereons frisättning klipp. Det finns fyra fyrkantiga hål på stereo konsolen, med två på var sida nära kanten. De två på vänster sida ska vara nära "Volym" och "Bass"-knapparna, och två till höger ska vara nära "Channel Seek"-knapparna.
4

Infoga frigöringsnycklarna in hålen (en nyckel in i båda hålen på ena sidan av den stereo vardera). När nycklarna sätts hela vägen, trycker utåt på dem som du drar tillbaka nycklarna mot dig. Detta kommer att frigöra klämmorna för stereo.
5

Dra stereo ur sitt säte på instrumentpanelen. Koppla bort alla elektriska anslutningar på baksidan av stereon för att ta bort det helt från fordonet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/80622.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.