Instruktioner för att installera en radio i en Chevy Cavalier

Chevy Cavalier (producerad 1982-2005 av General Motors) var utrustad med en standard stereo som inkluderade en AM /FM-radiomottagare med kassettdäck och senare en enda skiva CD-spelare . Det fanns inte många valfria stereo varianter finns för kompakt bil så Cavalier ägare som sökte mer kapacitet och kraft som behövs för att vända sig till en eftermarknad enhet för uppgraderingar. Den stereo montering i Cavalier passar vanliga singel-DIN stereo (2 av 7 inches) utan att behöva ändra stereo montering dockan. Du kan installera en ny eftermarknad stereo med hjälp av en GM eftermarknad stereo monteringssats. Saker du behöver
Wrench, 10mm
10mm uttag och kör
Trim-panel borttagningsverktyg
Flathead skruvmejsel
8mm uttag
kryssmejsel
Kabelstam adapter
GM eftermarknaden stereo monteringssats (inklusive fronten adapter och antenn adapter)
Visa fler instruktioner
1

Dra spaken Huvlås under instrumentbrädan på förarsidan av Cavalier till få tillgång till fordonets batteripoler.
2

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Placera kabeln på sidan av batteriet för att undvika kortslutning av Chevy elsystem under stereo installationen. Addera 3

Ta bort de två panelerna på endera sidan av instrumentpanelen med en trim-panel borttagning verktyg eller platt skruvmejsel. Ta bort bultarna bakom panelerna (en på varje sida) med en 10 mm hylsa och kör.
4

Bänd den övre instrumentpanelen ifrån instrumentbrädan med en trim-panel borttagningsverktyg och ta bort de två skruvarna bakom panelen med en 10mm hylsa och kör.
5

Öppna handskfacket och ta bort de två skruvarna på den vänstra kanten av facket.
6

bort strecket panel som spänner över längden på instrumentbrädan för hand.
7

Ta bort de tre skruvarna längst upp på stereon fäste med en Phillips-skruvmejsel. Dra beklädnadspanelen omger stereon bort från instrumentbrädan.
8

Ta bort de två bultarna på vardera sidan av den stereo monteringsfästet med en 7mm socket och enhet.
9

Skjut stereo från Cavaliers stereo docka och koppla ledningarna ansluten till uttagen på fabriken radions baksida. Dra antennkabeln från uttaget på baksidan av beståndet radion.
10

Sätt fronten adaptern från GM stereo monteringssats. Dra stereo ledningarna fram till framsidan av fronten adaptern och anslut plast ledningar kontakter till ett kabelnät adapter.
11

Anslut ledningsnätet leder till uttagen på baksidan av eftermarknaden radion .
12

Placera GM antenn adaptern på FM antennkabeln sladden och koppla in i FM-antennuttaget på baksidan av den nya stereon.
13

Slide den nya stereon i fronten adaptern tills den snäpper på plats.
14

tillbaka de två skruvarna på sidorna av stereon med 7mm uttaget och kör.
15

Byt kåpa som omger stereon och skruva i de tre skruvarna i ovankant av panelen med skruvmejseln.
16

Byt stora instrumentbrädan mot instrumentbrädan och skruva i de två skruvarna på vänstra sidan av handskfacket öppning. Sätt tillbaka de två skruvarna i vardera änden av instrumentpanelen med 10 mm hylsa och kör. Ersätt de två panelerna i ändarna på instrumentbrädan och pressa dem tills de snäpper tillbaka på instrumentbrädan.
17

Skruva i de två skruvarna på toppen av stereo montering dockan med 10 mm hylsa och kör . Placera panelen mitten streck ovanför stereon montering (över där du har just ersatt skruvarna) och tryck ordentligt för att åter fästa panelen. Återgå till motorrummet.
18

tillbaka klämman på den negativa batterikabeln på negativa batteripolen bly inlägget. Dra kabelns klämma till posten med nyckeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81432.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.