Hur Wire en 4-Channel Amp till en 4-Ohm Sub

Kabeldragning ett 4-ohms subwoofer till en 4-kanals förstärkare är inte särskilt utmanande, men det finns flera trådar som måste hållas reda på. När uppgiften är klar, kommer du ha betydligt förstärkta basens område i din ljudinstallation. Du kommer att behöva koppla ditt bilbatteri förväg för att minska risken för kortslutning och farliga elektriska gnistor. När det är klart kommer den ljudinstallation vara helt säker. Saker du behöver
RCA-kablar
Skruvmejslar
Visa fler instruktioner
1

Stäng av bilen genom att vrida nyckeln till "Off". Sätt bilen i "Park" samt och dra åt parkeringsbromsen. Detta kommer att hålla bilen från att röra sig medan du arbetar med den. Dra på motorhuven öppningsspärren. Gå till framsidan och koppla batteripolerna för hand. Gör detta en i taget för att minska någon chans att de elektriska anslutningarna som kommer i kontakt med varandra.
2

Lokalisera din 4-kanals amp. Ta bort det från sina begränsningar så att du kan arbeta på det ordentligt. Du kan behöva skruva loss begränsningar, om det är en skruvad in mount montering. Koppla bort nätsladden från baksidan bara för att vara säker.
3

Leta jacken subwoofer ljud. De kommer att märkas som sub eller subwoofer på de flesta förstärkare. De kommer ofta vara placerad på den audio jack panelen och är oftast svart, även om vissa tillverkare använder olika färger. Anslut en RCA-ljudkabel till subwoofern hamnen och se till att passformen är tätt.
4

Anslut den andra änden av RCA-kabeln till subwoofern ingångsport. Se till att kontakten är ordentligt på plats, så att det inte kommer att studsa under en hård åktur. Anslut strömkabeln tillbaka in i förstärkaren, men inte sätta förstärkaren tillbaka till sin fästpunkt. Istället sätta tillbaka de elektriska klämmor till bilbatteriet.
5

Slå bilen på men håll det i parken. Slå på ljudanläggningen och förstärkaren. Spela lite musik och lyssna för subwoofern. Om det inte fungerar, då en tråd är frånkopplad och måste lägga mer ordentligt. När ljudinstallation har klarat detta test, kan du sätta tillbaka amp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82269.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.