Hur man stämmer en bilstereo

Eftersom olika märken och modeller av fordon har olika miljöer för ljud, måste du ställa in en bilstereo för att få bästa möjliga ljudkvalitet från systemet. Ställa in en bilstereo system kräver att du justera kontrollerna i stereo, t.ex. bas, diskant, fader och högtalare. High-end bilstereo inte bara ha dessa grundläggande avstämning, men de har också mer avancerade ljudförbättrande kontroller som syftar till att ta bilstereo lyssnar till nästa nivå. Instruktioner
1

Slå på bilstereon och välj ett musikval som tillfredsställande kommer att visa dynamisk diskant, bas och mellanregister frekvenser under avstämningen fasen. Musikgenrer som rock eller klassisk fungerar bäst när du gör Grundinställningen till ljudsystemet.
2

Ställ alla balans, fader, diskant och bas kontroller till de ursprungliga plana eller neutral ljudinställningar. Stäng av alla andra ljud som förbättrar funktionen i bilstereon.
3

Vrid upp bilstereon på högsta volym i högtalarna klarar innan hörbar distorsion uppstår. Sänk volymen till 75% av distorsionsfri maximum innan justering av andra balans, fader och tonkontroller.
4

Justera fadern styr till en position som gör att ljudet kommer från högtalarna visas härröra något före lyssningsområdet medan du sitter i förarsätet. Kom ihåg de nya inställningarna eller skriva ner dem.
5

justera balansen kontroller av bilstereon så att musiken hörs från förarsätet verkar vara lika väl avvägd mellan höger och vänster högtalare. Om bilstereon kan du självständigt justera balansen för de främre och bakre högtalarna, använd uttoningskontrollen dämpa de främre högtalarna för att balansera den bakre och sedan dämpa den bakre för att balansera fronten. Sedan återställa de tidigare fader justeringar i föregående steg.
6

justera bas och diskant till din lyssningsupplevelse, se distorsion uppstår inte om du gör avsevärda positiva justeringar antingen låga eller de höga frekvensområden. Experimentera med andra tonala kontroller stereon har att erbjuda för att få bästa ljudupplevelse möjligt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81435.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.