Hur man bygger en Sub Box för en Dodge RAM

Lägg till en sub box till din Dodge Ram lastbil för att få bra bas från din eftermarknaden stereo. Om du vill ha en välljudande stereo, lägga till en sub box är viktigt för att få korrekt basåtergivning vid höga volymer. Formen på hytten i Ram innebär ett skräddarsytt och byggt sub box är det bästa sättet att gå eftersom hytten är en helt annan form än de flesta av bilarna sub lådor är konstruerade för. Saker du behöver
Mäta Pencil tejp Mössor och papper
Subwoofer
1/2-tums medelhög densitet papp
Jigsaw
Borra
Terminal Cup
Skruvar
Trälim
Silicon täta
Högtalarkabel
Kraftig kardborre
Tyg lim
Visa fler instruktioner
1

Mät området bakom säten. Detta är det bästa stället att montera lådan, men de exakta måtten beror på om du har en vanlig cab, en förlängd hytt eller en manskapshytt. Skriv ner måtten på pappret.
2

Mät sub och tillsätt 2 inches till djup och diameter för att få de minimimått för din sub box.
3

Beräkna den inre volymen av sub box genom att subtrahera två gånger bredden av mediet-density fibreboard (MDF) från varje dimension och sedan att multiplicera längden med bredden av höjden. Om du använder den rekommenderade 1/2-tums MDF, skulle du subtrahera 1 tum från varje dimension (2 gånger 1/2) innan multiplicera samman dimensionerna.
4

Läs dokumentationen för subwoofer att ta reda på tillverkarens rekommenderade hölje storlek. Det ska anges på den dokumentation som följde med sub. Jämför denna volym till volym sub box du har byggt och justera måtten tills du har en låda som passar i utrymmet du mätt i lastbilen och träffa de rekommenderade specifikationerna för subwoofern.
5 < p> Klipp sidorna ur MDF med sticksåg. Klipp ut två stycken för framsidan, så att de kan kopplas samman och lägga styrka. Rita konturerna av sub på framst. Borra igenom materialet du ska ta bort, och sedan använda hålet för att sätta pusslet genom och klipp ut resten av materialet.
6

Använd samma metod för att göra ett hål i tillbaka för terminalen koppen. Terminalen kopp är en kontakt som har två terminaler som kan vara permanent trådbundna till högtalaren på insidan, men kan enkelt kopplas in och ur på utsidan.
7

Montera lådan med hjälp av skruvarna och trälim för att hålla ihop sidorna. Skruva långsidorna i kortsidorna. Detta ger lådan mer styrka.
8

Caulk insidan av lådan med silikon täta. Detta tätar rutan och ger den styrka.
9

Sätt terminalen koppen på plats och fäst den med skruvar. Fäst högtalarkabeln till insidan terminalerna i terminalen koppen. Kör högtalarkabeln genom lådan och ansluta dem till sub. Sätt sub på plats och fäst det med skruvarna.
10

Fäst tunga kardborreband eller liknande lim på undersidan av lådan med trälim, och bifoga motsvarande bitar på mattan i lastbil med tyg lim.
11

Run högtalarkabeln från förstärkaren i lastbilen till den position du monterar sub. Du kan lyfta kanten av mattan och klädseln med skruvmejseln och dölja tråden undertill.
12

Fäst kabeln till terminalen koppen på baksidan av högtalaren och placera högtalaren på plats på kardborrebandet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82260.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.