Hur man bygger en subwoofer för en 1987 Firebird

Stammen av 1987 Firebird är en ovanlig form så det är svårt att hitta en kommersiell baslåda som passar. Du kan bygga en egen en själv. Arbetet börjar med noggranna mätningar. Du kan också göra det så att sub kan lätt tas bort när du behöver använda stammen för något annat än din bas. Saker du behöver
penna och papper
3/4-tums MDF Skruvar
trälim
Jigsaw
Drill
Ändlock
Silicon täta
2-tums tunga kardborrband
Tyg lim
Visa fler instruktioner
1

öppna bagageluckan och mäta det utrymme du vill använda för högtalarna. Vanligtvis den bästa platsen är den djupare delen av stammen, närmast till den bakre delen av fordonet, även om du kan även montera dem i överhängen på sidorna. Den djupaste delen av stammen kommer att hålla två 12-tums subwoofer, men det är lättare att gå med en 10-tums sub eller subs.
2

Mät djupet och diametern på sub. Lägg 2 inches till var och en av dessa dimensioner för att bestämma den minsta djup, höjd och bredd av lådan. Beräkna den inre volymen av lådan genom att subtrahera två gånger bredden av MDF från varje dimension och att multiplicera längden med bredden av höjden. Jämför detta värde med den rekommenderade lådan storlek för subwoofern.
3

Justera måtten på lådan en dimension i taget tills du har en låda som är rätt storlek för subwoofern och passar i det utrymme du har valt.
4

Skär MDF i bitar med pusslet för att skapa sidorna av lådan. Klipp två bitar av MDF för framsidan av lådan.
5

Rita konturerna av sub på båda framst. Borra genom hålet och använda borrhålet för att få pusslet på plats. Använd sticksåg för att skära ut hålet för subwoofern på båda framst. Rita konturerna av anslutningslådan på bakstycket och använda samma teknik för att skära ut det hålet.
6

Fäst ihop sidorna med trälim och skruvar. Skruva fast de stora bitar i slutet av mindre bitar som detta kommer att bidra till att skapa styrka.
7

Pressa kisel täta mot hörnen på rutan för att täta och förstärka det.
8

Placera subwoofern och terminalen locket på sina platser och markera skruvhålen. Ta terminalen huven och subwoofer och borra hål pilot för skruvarna. Byt terminalen locket och fäst den med skruvar.
9

Anslut trådarna från terminalen locket på baksidan av subwoofern och sedan sätta subwoofern på plats och fäst den med skruvar.

10

Lim två stycken Velco till långsidor baslåda. Limma den andra sidan av kardborrband till motsvarande plats i bakluckan på Firebird med tyg lim för att fästa dem på mattan.
11

Placera baslåda i bagageutrymmet ovanpå kardborreband . Använd högtalarkablar för att ansluta terminalen till förstärkaren eller stereon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82164.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.