Hur man bygger en subwoofer för en 1989 Camaro

Gör ditt 1989 Camaro stam arbete för dig genom att bygga och installera en baslåda i bagageutrymmet. De unika begränsningar av stammen i '89 Camaro menar att det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att sätta en subwoofer i bakluckan är att bygga en egen baslåda. Många av de kommersiella modellerna är för två högtalare, som tar upp för mycket av det redan begränsade lastbil utrymme. Skapa en löstagbar låda för din stam och du har en liten last utrymme när du behöver det, och mullrande bas när du inte gör det. Saker du behöver
Pencil
Papper
Subwoofer
3/4inch MDF
Drill Jigsaw hotell med flera bitar
Various skruvar
trälim
Silicon täta
Velcro
Tyg lim
Visa fler instruktioner
1

Mät måtten på bålen, med fokus på det område där du vill montera sub box. Med den ovanliga formen av stammen, är det bäst att montera antingen så nära den bakre delen av bilen som möjligt, eller undangömt i ena eller andra sidan.
2

Mät djupet och diametern subwoofern. Lägg 2 inches till djupet för att beräkna den minsta lådan djup, och sedan lägga till 2 inches i diameter subwoofern att beräkna den minsta höjd och bredd.
3

Beräkna inre volym lådan genom att subtrahera två gånger bredden av MDF från varje dimension, och sedan multiplicera längden med bredden av höjden. Jämför detta värde med den rekommenderade volymen rutan för subwoofer du har köpt. Justera storleken på rutan till rätt volym och rätt storlek genom att justera en dimension i taget tills du har en låda som passar i det utrymme du mätt och är den rätta volymen för högtalaren.
4

Skär MDF i bitar för varje sida med sticksåg. Klipp två bitar för framsidan av lådan där subwoofern kommer att monteras.
5

Rita konturerna av högtalaren på båda de främre bitarna och använda borren för att göra ett hål i materialet som behöver som skall avlägsnas. Använd hålet för att få pusslet in i centrum och sedan klippa ut det stora hålet för subwoofern med sticksåg.
6

Rita konturerna av terminalen på bakstycket och använda samma teknik enligt ovan för att göra ett hål för ändkåpan. Observera att du kanske inte vill sätta terminalen locket på baksidan om baksidan kommer att vara mot den sida av bålen. Om detta är fallet, montera terminalen locket på endera sidan eller toppen.
7

Montera rutan genom att säkra sidorna tillsammans med trälim och skruvar. Skruva de större sidorna i kanten av de mindre sidorna. När limmet har torkat, använd kisel täta för att täta insidan av alla fogar.
8

Placera subwoofern och terminalen locket på plats och markera sina fästpunkter med en blyertspenna. Använd borr och en liten borr för att göra pilot hål för skruvarna. Placera terminalen locket på plats och fäst det med skruvarna.
9

Wire insidan av terminalen på baksidan av subwoofern. Placera subwoofern på sin plats och fäst den med skruvar.
10

Placera subwoofern rutan i önskad position för att kontrollera att den passar. Om du har några problem, så du kanske kan använda sandpapper för att raka av lite, eller du kanske måste omvärdera lådan. Men, om du mätte exakt i början, så ska du vara i utmärkt form.
11

Placera två långa remsor av 2-tums kardborreband längs de längsta sidorna av baslåda. Placera motsvarande remsor i bakluckan på Camaro använda tyg lim för att fästa dem på mattan.
12

dra kablar från huvudenheten eller förstärkaren på baksidan av subwoofern ruta och bifoga dem till anslutningssockeln. Exakta instruktioner kommer att variera beroende på modell och placeringen av förstärkare och huvudenheten. Placera subwoofern på kardborreband för att säkra det på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82163.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.