Ta bort och installera en stereo i en Dodge RAM

Dodge Ram är den i full storlek lastbil linje gjorts av Chrysler Corporation, tidigare känt som Daimler-Chrysler. Sedan 1981 har Ram har funnits i olika trim för flera lätta och tunga kundbehov. Under årens förändringar i chassi och inredning har påverkat fabriksmonterade stereo system. År 1981 Dodge Ram var utrustad med en AM /FM-stereo kassettbandspelare. Den senaste generationen (2009) kommer med en vanlig AM /FM CD-spelare med pre-ledningar för en satellit radiomottagare. När du byter ut din Ram stereo, kan du ha en professionell ljudtekniker utföra växeln, eller du kan göra det själv för en bråkdel av kostnaden. Saker du behöver
Wrench, 10 mm
Sockel, 10 mm
Kabelstam adapter
Faceplate adapter
Visa fler instruktioner
1

Pull huven frigöringsspaken under instrumentbrädan i lastbilen för att öppna huven. Flytta till motorrummet.
2

Koppla den jordade kabeln från batteriets minuspol med 10 mm nyckel. Ställ in kabeln bredvid batteriet för att undvika en oavsiktlig återanslutning vid byte av stereo. Tillbaka till insidan av lastbilen.
3

Ta övre instrumentpanelen vid den vänstra eller högra hörnet av instrumentbräda. Dra bort panelen från instrumentbrädan, arbetar händerna över toppen av panelen tills den är helt fristående från instrumentbrädan.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fabriken stereo till stereo fäste med 10 mm hylsa och kör.
5

Dra stereo från fästet docka, tillräckligt långt för att komma åt ledningarna ansluts till baksidan av stereon.
6

Dra de två viragrupper från baksidan av stereon och den enda antenn kabeln från baksidan av radion.
7

Sätt fronten adaptern i den lediga öppningen av stereo montering dockan. Sätt tillbaka de två skruvarna i fästet genom den nyinstallerade adaptern.
8

Dra stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av stereon dockan på framsidan av instrumentbrädan. Anslut stereo ledningar till ett kabelnät adapter.
9

Anslut adaptern ledningsnätet leder till baksidan av eftermarknaden stereo. Anslut antennkabeln till motsvarande uttag på baksidan av den nya stereon.
10

Skjut den nya stereon i fronten adaptern tills den snäpper på plats. Fronten adaptern ger en standardiserad plattform för att passa varierande eftermarknad stereo till stereo montering dockan av Dodge Ram instrumentbräda.
11

Placera instrumentpanelen mot instrumentbrädan. Börja på höger sida och tryck fast mot panelen tills den snäpps på instrumentbrädan. Flytta dina händer över hela längden av panelen, knäppa varje avsnitt av panelen på plats på instrumentbrädan. Återgå till batteriet.
12

Placera den negativa batterikabeln på negativa batteripolen av Dodge batteriet. Dra åt klämman till den negativa inlägg med skiftnyckel. Stäng huven på lastbilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81263.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.