Hur man installerar en CD-alternativ i en befintlig Toyota Car Radio

Om din Toyota har tillverkats före 1984 eller om du helt enkelt köpt en modell som inte kom med en bil CD-spelare, kanske du vill öka din Toyota befintliga radiosystem med en bil CD-spelare. Detta kan göras relativt enkelt med tanke på att de flesta sent 80-tal och tidigt 90-tal Toyotas kom utrustade med ett tomt utrymme under radion inom vilken eftermarknaden ljud kunde installeras. Alla Toyotas efteråt kom med CD-spelare redan installerat. Således kan utrusta bilens befintliga radiosystem med en CD-spelare kan göras av den genomsnittliga bilägaren på mindre än en timme. Saker du behöver
Bil CD-spelare
Electric tänger
Skruvmejsel
Trådskalare
eltejp
Visa fler instruktioner
1

Inköp en Toyota bil CD-spelare. De kan köpas online från olika begagnade Toyota delar butiker (se Resurser). Icke-Toyotas varumärke cd-spelare kan också fungera, men bara Toyota varumärke kan garanteras att passa in ljudet tilldelade utrymmet med Toyotas.
2

Öppna huven på din Toyota och lokalisera bilbatteri. Använda ett par elektriska tång, klämma den negativa kabeln och försiktigt Rulla den från den negativa noden på bilbatteriet. Detta kommer att skydda både dig och din CD-spelaren under installationen.
3

Leta kanterna på din bil, på instrumentbrädan. Placera en skruvmejsel in i sömmen runt instrumentbrädans kant och försiktigt bända loss instrumentpanelen. Du kan behöva bända instrumentpanelen från flera olika vinklar för att få det att lossna.
4

Lokalisera Toyotas ledningsnät. Du bör kunna se det som ligger bakom befintlig stereoutrustning. Inom kabelnätet, bör du se några ledningar som inte är anslutna till stereon. Dessa två ledningar ansluter till högtalaren och kommer att fungera som anslutningar till din nya CD-spelaren.
5

Skjut CD-spelaren i öppningen. Se till att trycka CD-spelarens ledningar genom öppningen på baksidan av slitsen. Skjut in CD-spelaren tills den är jäms med annan ljudutrustning i din Toyota.
6

Ta tag i högtalarkablarna. Man kommer att vara svart och en kommer att vara röd. Skala bort 1/2-inch av gummi från både den svarta och de röda ledningarna. Ta tråden betecknas som positivt ur CD-spelaren och vrid den runt den röda högtalarkabeln. Wrap eltejp runt alla blottade ledningar. Upprepa samma process för att ansluta den negativa CD kabeln till den svarta högtalarkabel.
7

Sätt tillbaka instrumentpanelen genom att försiktigt trycka den på plats. Återgå till dig bilbatteri och använda elektriska tång för att åter fästa den negativa kabeln. Slå på din CD-spelare för att se till att den fungerar korrekt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82390.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.