Hur koppla in en radio till en 2003 Toyota Matrix

Standarden fabriksmonterade stereo i 2003 Toyota Matrix är en AM /FM-stereo med en enda skiva i-dash CD-spelare. Ägare som tycker att det är nödvändigt att ersätta en felaktig aktie eller installera en mer kraftfull däck, kan ta bort stereon och installera en eftermarknad enhet med relativ lätthet. Använd en adapter kablage för stereo enheter som inte är kompatibla med Matrix stereo ledningar. Toyota distribuerar frontplatta adaptrar som ger en skräddarsydd passform i stereo docka eller du kan lita på eftermarknaden stereo ' s installation hylsa för montering. Saker du behöver
10 mm skiftnyckel
Trim verktygspanelen borttagning (eller platt skruvmejsel) katalog kryssmejsel
Kabelstam adapter
Installation bur eller Toyota fronten adapter

Visa fler instruktioner
Avlägsna Stock Stereo
1

Lyft huven på Toyota för att komma åt batteriet.
2

Lossa den negativa batterikabeln med 10 -mm skiftnyckel. Ta bort kabeln från den negativa batteripolen. Flytta till insidan av matrisen.
3

bort instrumentpanelen trim panelen som omger stereon och klimatpanelen med en trim-panel borttagningsverktyg eller flat skruvmejsel.
4

Ta bort de fyra skruvarna från stereo fästet (två på varje sida) med Phillips-skruvmejsel.
5

Skjut beståndet stereo från stereo montering dockan och koppla ur stereon ledningar och antenn kabeln från baksidan av enheten.
installera de nya Radio
6

Anslut de två stereo ledningar kontakterna i ledningarna i kabelnätet adaptern.

7

Skjut den nya radio ' s installation bur i den tomma stereo montering dockan i instrumentpanelen i Toyota. Mata stereo ledningar (nu anslutna till kabelnätet) och antennkabeln genom buren.
8

Anslut kabelnätet adaptern leder till uttagen på vänster sida av den nya radio & # 039 , bakpanel. Anslut antennkabeln till den märkta uttaget &Quot; FM antenn " i det nedre högra hörnet av radio ' bakpanel.
9

Skjut in radion i installationen buren tills det snäpper på plats.
10

Placera kåpa runt stereon och klimatpanelen. Tryck ordentligt runt omkretsen av panelen för att knäppa den på plats på Toyota ' instrumentbräda. Återgå till motorrummet.
11

Placera den negativa batterikabeln tillbaka runt den negativa batterikabeln inlägget. Dra kabeln till posten med nyckeln. Stäng huven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81604.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.