Steg-för-steg om hur du ansluter en Car System

Eftermarknad bilstereo ofta kallas "system." Den tid som krävs och expertis som krävs för att koppla upp en bil ljudsystem beror på komplexiteten i systemet. Eftermarknad bilstereo system är nästan alltid anpassade för fordonet, budget och behov hos användaren. Medan en grundläggande installation process kan följas för de flesta komponenter, har användaren en stor flexibilitet i att bestämma hur kraftfullt systemet skall vara. Detta beror ofta på budgeten. Ett mindre kostsamma systemet kan vara så lågt som $ 500, medan en high-end konkurrens-grade system kan lätt kosta flera tusen dollar. Instruktioner
1

Koppla bort bilens batteri. Detta kommer att förhindra elchock och ett kort under installationen.
2

Installera ett nytt huvud-enheten, eller däck, mottagare med hjälp av skruvmejsel för att försiktigt bända loss instrumentpanelen som omger den befintliga huvudenhet . Se till att skruva loss alla skruvar som håller instrumentpanelen i. Skruva den befintliga fabriken huvud-enheten från fästet och dra ut den i bilens kaross. Kroka alla kablar som är anslutna till den och ansluta dessa kablar till det nya huvud-enheten. Det rekommenderas starkt att ett kabelnät för bilens märke /modell och ny chef-enhet köpas. Detta effektiviserar anslutning och eliminerar skarvning trådarna. Kabelstammar är lätt och billigt tillgängliga på alla mobila audio återförsäljare.
3

Anslut RCA-kablar till ny chef-enhetens pre-amp utgångar. Anslut en fjärrstyrd ledningstråd till ny chef-enhetens fjärrkontroll tråd, remotekabel kan vara av en mycket tunn tjocklek. Kör RCA och avlägsna trådar där förstärkaren kommer att monteras. Sätt i den nya huvud-enheten i fästena och besättning det fast i. instrumentbrädan tillbaka till bilens kaross.
4

Anslut RCA-ljudkablarna till förstärkarens "Audio In" portar. Anslut fjärrkontrollen ledaren till förstärkarens "Remote" switch. Fjärrkontrollen ledaren slås förstärkaren på när bilen sätts på. Förstärkaren bör monteras nära subwoofers, och är nästan alltid gjort i bakluckan på bilen.
5

Anslut förstärkaren till subwoofers. Använd en lämplig trådtjocklek högtalare, se bruksanvisningen för modellens detaljerna. Mät avståndet från förstärkaren till subwoofern och skär den längd av högtalarkabeln. Varje subwoofer behöver två trådar, positiva och negativa.
6

Anslut ena änden av kabeln till förstärkarens positiva "Speaker Out" port. Anslut den andra änden av kabeln till subwoofern är "Positiv" strömterminal. Anslut en annan kabel till förstärkarens negativa "Speaker Out" port. Anslut den andra änden av kabeln till samma subwooferns "Negativ" strömterminal. Upprepa denna process för varje subwoofer.
7

Anslut förstärkaren till bilens batteri. Använd en lämplig trådtjocklek makt som noterats i bruksanvisningen. Anslut en kabel till förstärkarens +12 volts uttag. Anslut en annan kabel till förstärkarens marken eller minuspol. Kör båda dessa kablar till bilens batteri. Anslut den negativa kabeln till bilens minuspol. Anslut den positiva ledningen till bilens batteriets pluspol. Återanslut bilens batteri till bilens elsystem.
8

Slå på bilen och testa stereon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/82388.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.