Hur man installerar en bilradio i en Avalon

I lager stereo i en Toyota Avalon gör ett bra jobb för att tillhandahålla musik för passagerarna i bilen, men dagens nya stereoapparater göra det och mycket mer. Funktioner såsom iPod integration, navigation och in-dash DVD-spelare är alla tillgängliga genom att köpa en eftermarknad stereo, och installera dem själv. Detta kan ta upp andrahandsvärdet på bilen i processen. I det här fallet är projektet fordonet en 2008 Toyota Avalon, men processen är liknande för andra år av Avalon också. Saker du behöver
Nylon brytjärnet
1/4-tums Ratchet och Hylsnyckelsats
skruvmejsel
Avbitare
Wire crimpers
Wire strippor
Blue butt kontakter
Aftermarket stereo
Visa fler instruktioner
1

Ställ huvudet av nylon spett mellan instrumentbrädan och den lilla bit av trim precis till vänster om mätaren klustret och ovanför ventilen. Dra tillbaka bändjärn att avlägsna beklädningsdetalj. Dra av den inre panelen med tändningen placerad till höger om den del du bara bort med båda händerna. Ställ arb åt sidan. Dra loss panelen runt radion med händerna, och om nödvändigt, med bar nylon pry att ta loss panelen.
2

unbolt beståndet stereo från instrumentbrädan med 1/4-tums Ratchet och uttag. Dra ut den i instrumentbrädan och vända på det för att dra ledningar till deck.Set däcket åt sidan. Montera dash kit till instrumentbrädan med 3/8-tums Ratchet och uttag. Installera buren från den nya stereon i instrumentpanelen kit med platt skruvmejsel.
3

Använd kabelskalaren att avlägsna skärmningen på ändarna av trådarna på både fordon- specifika kablage och ledningsnätet från den nya stereon. Hitta matchande färger på varje sele och koppla ihop dem med en blå skarvförbindning och crimpers tråd.
4

Anslut nya sele du gjorde i steg 3 på baksidan av eftermarknaden stereo. Anslut den andra änden av selen genom buren och på selen du bort från beståndet stereo i steg 2. Skjut stereo in i buren.
5

Sätt tillbaka streck trim, med början med panelen runt radion, då panelen nära styrstången och antändning, avsluta med den lilla panelen.
Addera ditt .from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81537.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.