Hur man installerar en 1,0 Farad Digital Power Kondensator

För entusiaster bilstereo, är en kondensator ett måste för alla motorstarka bil stereo. Kondensatorer, många gjorde i "1.0 Farad" sorten, är i huvudsak mini-batterier som laddas och frigör energi för att låta ditt elektriska system att fungera som det ska, även när din förstärkare drar en hel del ström från batteriet. Saker du behöver
Kondensator
Heavy gauge tråd (två färger, röd och svart) katalog Skruvar
1K motstånd
Multimeter
Wrench eller insexnycklar (beroende på kondensatorn)
ringterminaler
Wire crimpers
Visa fler instruktioner
1

koppla ifrån bilbatteriet. Detta steg kan rädda ditt liv, så att inte förbise det.
2

Skär ett tvärsnitt av röd tråd inte större än 3 meter. Detta är för att ansluta kondensatorn till förstärkaren, om din kondensator är mer än 3 meter från förstärkaren, förlorar det effektivitet. Kontrollera att kabeln är av samma storlek som den tråd som löper från ditt bilbatteri till din förstärkare. Till exempel, vill du inte ha 8-gauge tråd som löper från förstärkaren till batteriet, och sedan 10-gauge wire på kondensatorn. Använd samma storlek.
3

Fäst ringkabelskor till ändarna av strömkabeln du klipper. Använda tråd crimpers, pressa dem tills de bildar en tätning med tråden. Ge dem en liten bogserbåt för att säkerställa att de inte kan dras av. Du kommer också vill dra ur kabeln som går från batteriet till förstärkaren (på förstärkaren).
4

Lossa skruvarna på kondensatorn. Använda hålen genom att ta bort skruven, lägg strömkabeln från batteriet, och den del av makten tråd du bara klippa till den positiva polen på kondensatorn innan du skruvar bulten igen. Bulten bör vara tillräckligt tätt för att hålla båda ledningarna ordentligt.

Fäst strömkabeln du bara klippa till den 12-volts delen av förstärkaren genom att hålla den på plats och sedan dra åt skruven eller klämma på förstärkaren som håller tråden. En sida av denna tråd kommer att vara på förstärkaren, den andra på kondensatorn. Kom ihåg: Kondensatorn är go-mellan på batteriet och förstärkaren, så det kommer alltid vara ansluten framför amp
5

Skär några svarta, eller negativ, tråd och lägg ringen. terminaler. Fäst ena änden till minuspolen på kondensatorn, och jorda den andra änden. Skruva skruven tillbaka till den negativa polen och säkerställa en tight passform.

Att jorda kabeln, måste du se till att det gör solid kontakt med metall, och inte röra sig. Du kan jorda kabeln genom att skruva fast den i hjulhuset på din bil, som ligger under mattan i bagageutrymmet. Borra inte i botten av stammen, eller du riskerar att punktera gastank.
6

Ta bort säkringen från den inbyggda säkringshållaren nära bilens batteri. Säkringshållaren är inte mer än 6 inches från där strömkabeln var tidigare ansluten. Det är lätt att identifiera, eftersom det kommer att ha en bit av röd tråd som löper ut den positiva batteripolen, och sedan säkringshållaren, och en annan bit av röd tråd som löper ut på baksidan av säkringshållaren.
7

in motståndet i säkringen plats och sätt tillbaka kabeln till batteriet. Anslut multimetern till kondensatorn (positiv till positiv, negativ till negativ), och titta på tills den når 12 volt - en stor summa för en ny kondensator, så laddas långsamt. När den når 12 volt, kan du ta bort motståndet, och sätt tillbaka säkringen. Din kondensator är nu klar.
8

Skruva kondensatorn till sub kapsling, eller hitta ett annat sätt att förankra den till din bil. Ju mer kondensatorn flyttas, desto mer troligt att du kommer att stöta på problem, liksom lösa ledningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/Aftermarket/car-stereos/81262.html

Previous:
Next:

Bilstereo

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.